27431
17:33 20.072020

«Минай» здобув четверту поспіль перемогу

Спорт 4678

Вчора, 19 липня, головна футбольна команда області на своєму полі протистояла одному з аутсайдерів Першої ліги України з футболу – МФК «Металург» (Запоріжжя).

Закарпатська команда була явним фаворитом футбольного двобою, однак легкою цю гру для господарів не назвеш. Так, минайці більше контролювали м’яч і частіше загрожували воротам суперника, проте забити такий бажаний гол було непросто. «Металург» злагоджено діяв в обороні, не даючи суперникам опинятися на вигідних ударних позиціях.

У першому таймі минайці тричі загрожували воротам гостей, проте жоден із цих епізодів успіхом не увінчався. На 10-й хв. небезпечно пробивав Данило Книш, але голкіпер із цим пострілом упорався. На 33-й хв. удару по воротах завдавав Василь Пиняшко, та м’яч пролетів повз ворота. Нагоду для взяття воріт також мав Анатолій Нурієв, однак як і в першому епізоді, «металургів» урятував Богдан Петриченко. Відбившись від атак «Минаю», запорізький колектив під ендшпіль першого тайму міг вийти вперед, однак прицільний дальній удар Євгена Трояновського парирував Андрій Попович.

Друга 45-хвилинка, як, власне, і перша, проходила за домінування минайців. Однак, на відміну від першого тайму, в другому – вболівальники побачили голи. Як у виконанні господарів, так і у виконанні гостей.

На 69-й хв. один із оборонців «Металурга» зіграв рукою у власному штрафному майданчику, за що арбітр вказав на «позначку». Штатний пенальтист «Минаю» Анатолій Нурієв упевнено реалізував вирок арбітра і вивів свою команду вперед (1:0). Минуло тринадцять хвилин і гості були вимушені знову виймати м’яч із сітки власних воріт. Вдруге відзначився Нурієв. Цього разу після прострільної передачі від Олександра Глаголи.

Після пропущених м’ячів гості активізувалися і на 89-й хв. один м’яч відквитали. Богдан Оринчак поблизу власних воріт не за правилами зупинив суперника й арбітр призначив 11-метровий удар. Едуард Сарапій із «позначки» не схибив і скоротив відставання до мінімуму (2:1). Проте фінального штурму від гостей не вийшло. Минайці втримали позитивний результат (2:1) і збільшили свою переможну серію до чотирьох матчів.

«Минай» набирає 50 очок і за п’ять турів до завершення чемпіонату перебуває на другому місці, яке дає змогу підвищитися у класі. Лідером Першої ліги залишається «Інгулець» (в активі команди з Кіровоградщини 53 залікові бали). Наступний поєдинок закарпатський ФК зіграє 23 липня на виїзді проти «Черкащини», яка замикає турнірну таблицю.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах