27433
13:46 21.072020

Стали відомі імена призерів найелітнішого футбольного дивізіону України

Спорт 5009

У неділю, 19 липня, відбулися матчі завершального туру чемпіонату України з футболу серед команд Прем’єр-ліги сезону 2019/20. Якщо доля чемпіонства була вирішена задовго до фінішу змагань, то боротьба за срібні та бронзові медалі тривала до фінального свистка крайньої гри.

Центральними поєдинками 32-го туру були протистояння «Зоря» (Луганськ) – «Десна» (Чернігів) та «Колос» (Ковалівка) – «Динамо» (Київ). Напередодні звітного туру столичний колектив ішов другим і мав у своєму активі 59 очок, у луганчан було 57 залікових балів, а в чернігівців – 55. «Динамо», щоб фінішувати другим, незалежно від паралельної гри, необхідно було не програти «Колосу». «Зорі», щоб бути другою, треба було здолати «Десну» та сподіватися на звитягу «Колоса». У разі нічиєї в протистоянні з чернігівцям колектив Віктора Скрипника фінішував третім. Щодо «Десни», то в них були шанси максимум на третє місце. Для цього необхідно було перемагати прямого конкурента.

Обидві гри йшли одночасно. До 19-ї хвилини в обох протистояннях на табло були нулі, а от на 20-й хв. Пилип Будківський вивів «Десну» вперед. В онлайн-таблиці чернігівці піднялися на третє місце, яке, до слова, дає право наступного сезону виступити в груповому етапі Ліги Європи. Як виявилося згодом, це був єдиний гол у перших таймах цих протистоянь.

А от на початку других 45-хвилинок відзначилися голами представники «Колоса» (Володимир Лисенко) та «Зорі» (Дмитро Хомченовський). За такого перебігу подій луганці повертали собі третю сходинку, а «динамівці» продовжували бути другими. На 71-й хв. київська команда пропустила другий м’яч (гол у активі Арні Вільхамссона) і ускладнила собі боротьбу за «срібло». Шансів відгратися у команди Олексія Михайличенка було обмаль, тож їм залишалося сподіватися на те, що «Зоря» не зуміє обіграти «Десну».

У завершальних 20-хвилинках рахунок в обох зустрічах не змінився: «Колос» переміг «Динамо» з рахунком 2:0, а «Зоря» розписала мирову з «Десною» (1:1). За підсумками цих результатів кияни залишилися на другому місці й здобули срібні медалі (у 32 іграх віцечемпіон України виборов 59 очок). «Зоря», набравши 58 очок, фінішувала третьою, а «Десна», маючи у своєму активі 56 залікових балів, завершила сезон четвертою. На п’ятому місці фінішувала «Олександрія» (49 очок), котра у крайній грі зіграла внічию 2:2 із чинним чемпіоном – донецьким «Шахтарем» (Олексій Довгий 89, Євген Банада 90 – Тете 24, Манор Соломон 32). Шосту сходинку зайняв кривдник «Динамо» – ФК «Колос» із Ковалівки (у доробку команди Руслана Костишина 32 очки).

Щодо матчів матчів 32-го туру серед команд «нижньої шістки», то були зафіксовані такі результати: «Дніпро-1» – «Ворскла» (Полтава) – 3:0 (Владислав Супряга 25, 40, Олексій Хобленко 50), «Львів» – «Маріуполь» – 0:2 (Максим Чех 32, В’ячеслав Чурко 59). Гра між донецьким «Олімпіком» та львівським «Карпатами» не відбулася.

У підсумку на сьомому місці фінішував «Дніпро-1» (43 очка). Позаду команди Дмитра Михайленка розташувався «Маріуполь» (39). Донецький «Олімпік» цей сезон завершив на дев’ятому місці (30), а полтавська «Ворскла» – на десятому (28). ФК «Львів» поборотися за високі місця не зумів. Колектив із міста Лева завершив змагання на передостанній, 11-й, позиції (24). Останніми фінішували львівські «Карпати», які навіть не дограли сезон 2019/20. У 24 іграх ця команда набрала 15 очок і за підсумками сезону покинула УПЛ.

Для більшості команд це були крайні матчі в сезоні 2019/20, однак є чотири колективи, на яких чекають важливі поєдинки. Мова йде про «Олександрію», «Колос», «Дніпро-1» та «Маріуполь». За регламентом змагань, п’ята, шоста, сьома та восьма команди чемпіонату розіграють між собою одну путівку в кваліфікацію Ліги Європи. У півфіналах, які відбудуться 25 липня, «Колос» зіграє з «Дніпром-1», а «Олександрія» зустрінеться з «Маріуполем». Як поєдинки ½, так і фінал складатимуться з одного матчу.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини