27468
12:41 27.072020

У матчах плей-оф закарпатські футболісти голами не відзначилися

Спорт 4514

Днями відбулися півфінальні поєдинки плей-оф УПЛ за путівку до Ліги Європи (переможець міні-турніру стартуватиме з другого кваліфікаційного раунду).

Поєдинок між ковалівським «Колосом» та «Дніпром-1». Фото: ФК «Колос»

У півфінальних іграх, які відбулися 25 липня, ковалівський «Колос» зустрівся з «Дніпром-1», а «Олександрія» протистояла «Маріуполю». Обидва поєдинки вийшли видовищними і подарували вболівальникам чимало голів. До речі, на матчі плей-оф були допущені вболівальники (наразі дозволяється заповнювати трибуни на 25%). Це перші поєдинки в України, які, після початку пандемії коронавірусу, проводилися з уболівальниками. Востаннє українські любителі футболу підтримували своїх улюбленців на стадіоні ще 12 березня.

Відкривав програму ігрового дня поєдинок «Колос» – «Дніпро-1», який відбувся на столичному НСК «Олімпійський» за присутності майже трьох тисяч уболівальників. Минулого сезону ці команди грали в Першій лізі, а цього – ведуть боротьбу за вихід до єврокубків. У регулярному чемпіонаті ковалівці фінішували шостими, а дніпряни – сьомими. Явного фаворита в цій грі не було, тож на глядачів очікував цікавий двобій, в якому кожна з команд прагнула тільки перемоги.

Чимало закарпатських уболівальників підтримувало «Дніпро-1», за який на правах оренди виступає вихованець закарпатського футболу Сергій Булеца. У стартовій одинадцятці 10-й номер команди-гостей був відсутній. На полі Сергій з’явився на 62-й хв., коли його команда поступалася з рахунком 3:1.

Ковалівці на хорошому рівні провели перший тайм і зуміли забити два «сухі» м’ячі. Результативними ударами у складі «Колоса» відзначилися Павло Оріховський (22) та Денис Антюх (24). На старті другої 45-хвилинки дніпряни один м’яч відквитали, проте через дві хвилини пропустили втретє (3:1). За гостей забив Владислав Супряга, а у складі господарів дубль оформив Антюх. Опісля дніпряни помчали вперед, однак забити бажані м’ячі їм так і не вдалося. Ба більше, за дві хвилини до завершення основного часу зустрічі колектив Дмитра Михайленка пропустив четвертий гол (точний удар на рахунку Євгенія Морозка) і припинив боротьбу за єврокубки.

У головному матчі міні-турніру «Колос» зіграє з «Маріуполем», який суботнього вечора несподівано обіграв «Олександрію». Це протистояння відбулося на стадіоні «Ніка», що в м.Олександрія Кіровоградської області. Господарі поля були фаворитами звітного двобою, адже набагато успішніше виступали в нинішньому сезоні, ніж суперник. Команда Володимира Шарана у регулярному чемпіонаті фінішувала на п’ятому місці, а підопічні Олександра Бабича – на восьмому.

Як у попередній грі, так і в цій був задіяний закарпатський футболіст. Мова йде про півзахисника «Маріуполя» – В’ячеслава Чурка. Закарпатець розпочинав гру зі стартового свистка й перебував на полі до 78-ї хвилини. На жаль, відзначитися результативними діями нашому земляку не вдалося, проте він зробив внесок у важливу перемогу своєї команди.

У першому таймі команди обмінялися голами: на 28-й хв. Павло Полегенько вивів «Маріуполь» уперед, а на 35-ій Денис Безбородько установив на табло нічийний рахунок – 1:1. Такий результат зберігався до 83-ї хв., допоки своє ім’я у графу «забиті м’ячі» не вписав Олексій Кащук. 20-му номеру маріупольської команди знадобилося всього п’ять хвилин, аби забити переможний м’яч. Зазначимо, що Кащук вийшов на поле на 73-ій хв., замінивши Чурка.

Отож у фінальній грі за вихід до 2-го кваліфікаційного раунду Ліги Європи зіграють «Колос» та «Маріуполь». Поєдинок відбудеться 29 липня на столичному НСК «Олімпійський» (номінально домашній арені ковалівців). Початок зустрічі о 19.30.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини