27504
11:30 30.072020

«Минай» – «Гірник-Спорт»: долю зустрічі вирішив один результативний удар

Спорт 4831

У рамках 27-го туру Першої ліги України з футболу сезону 2019/20 «Минай» на своєму полі зустрічався із ФК «Гірник-Спорт», що з м. Горішні Плавні Полтавської області. Гра відбулася вчора, 29 липня, на полі закарпатської команди.

У поєдинку з ФК «Гірник-Спорт» «Минай» розраховував винятково на перемогу, адже команда веде боротьбу за медалі та підвищення у класі. Турнірне становище склалося таким чином, що наприкінці сезону очки необхідно набирати в кожній грі. Щодо колективу Ігора Жабченка, то турнірної мотивації в нього нема. Суперник минайців не зможе ні підвищитися в класі, ні опуститися в зону вильоту. Але попри це, гості дали господарям бій і навіть могли відібрати від них очки, які в підсумку можуть стати вирішальними.

Перша 45-хвилинка, на відміну від другої, була менш видовищна. До перерви був створений всього один по-справжньому небезпечний момент. Але що важливо, він завершився взяттям воріт. За дві хвилини до свистка на перерву оборонці гостей невдало вибили м’яч і «снаряд» потрапив до Василя Пиняшка, який з меж карного майданчика вколотив його у сітку воріт (1:0).

У другому таймі команди додали і небезпечних моментів відчутно побільшало. Вже на старті другої половини зустрічі гості могли відновити паритет, але Сергій Герасимець, опинившись перед голкіпером, злету пробив вище воріт. На 60-й хв. відзначитися міг Хомченко, проте з гострого кута Віктор пробив неточно. Далі слово було за футболістами «Минаю», які протягом 25-и хвилин створили п’ять гольових моментів. По одному разу воротам Антона Ситникова загрожували Петро Стасюк та Анатолій Нурієв, але записати своє ім’я у графу «забиті м’ячі» їм не вдалося. Петра підвела точність, а постріл Анатолія парирував голкіпер. Окрім цього тричі забивати міг Олексій Шпак, але досягти бажаного результату закарпатському футболісту не вдалося (на заваді ставав голкіпер, стійка та власна влучність).

Не використавши низку гольових моментів, у компенсований арбітром час господарі могли втратити перемогу. На 92-й хв. Ілля Чередниченко прострілив на Олексія Бойко, який переправив м’яч у сітку воріт, але взяття воріт Віктор Копієвський не зарахував (було зафіксовано порушення правил на Андрію Поповичу). На цьому штурм на ворота минайців не припинився і на 96-й хв. хорошу гольову нагоду мав Малишкін, та Ілля у важливий головою пробив вище воріт.

У підсумку «Минай» здобув мінімальну перемогу з рахунком 1:0 і піднявся на першу сходинку в турнірній таблиці (56 очок). Найближчий переслідувач команди Василя Кобіна («Інгулець») має 54 залікові бали, однак у нього гра в запасі.

Попереду в закарпатської команди два виїзні поєдинки: спочатку з львівським «Рухом», а потім з краматорським «Авангардом». Завершальний матч сезону представники Срібної землі зіграють вдома проти луцької «Волині».

«Минай» – «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – 1:0 (1:0)

Гол: Василь Пиняшко 43.

«Минай»: Андрій Попович, Максим Жичиков, Петро Статюк, Олександр Маткобожик, Андрій Ткачук, Олег Допілка (Роман Никитюк 65), Данило Книш (Ігор Вагін 74), Артур Карноза (Олексій Шпак 42), Анатолій Нурієв, Василь Пиняшко (Михайло Кополовець 83), Богдан Оринчак (Рустам Ахмедзаде 41).

Головний тренер Василь Кобін.

«Гірник-Спорт»: Антон Ситников, Сергій Суханов (Ілля Малишкін, 79), Богдан Векляк, Данило Карась, Володимир Шопін, Євгеній Лозовий, Олександр Чепелюк (Єгор Твердохліб 72), Юрій Батюшин (Андрій Сорокін 89), Віктор Хомченко (Володимир Корольков 91), Сергій Герасимець (Олексій Бойко 70), Ілля Чередниченко.

Головний тренер Ігор Жабченко.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах