27544
15:10 4.082020

«Минай» зазнав поразки у західно-українському дербі

Спорт 3879

Вчора, 3 серпня, відбулися поєдинки 28-го туру Першої ліги України з футболу сезону 2019/20. Центральним протистоянням двадцять восьмого ігрового дня була зустріч львівського «Руху» та «Минаю».

Перед львів’янами та закарпатцями стоять ідентичні завдання – підвищитися у класі. Для виконання поставлених цілей у завершальних іграх сезону необхідно брати якомога більше очок, адже на верхівці турнірної таблиці точиться напружена боротьба за топ-3 і кожна осічка на фініші чемпіонату може виявитися фатальною.

Львів’яни зі стартових хвилин взяли м’яч під свій контроль і протягом усього першого тайму тиснули на ворота гостей. Перший небезпечний момент виник на 13-й хв. зустрічі: Іван Калюжний заробив перспективний штрафний удар, який взявся виконувати Максим Білий, але переграти голкіпера 25-му номеру «Руху» не вдалося (Андрій Попович парирував прицільний постріл). На екваторі першого тайму гольова нагода виникла в Олега Синиці, та реалізувати вихід віч-на-віч із воротарем йому не вдалося (м’яч після удару пролетів високо над воротами). Через п’ятнадцять хвилин відзначитися міг Юрій Копина, однак м’яч після удару головою пройшов над поперечиною.

Особливо «гаряче» біля воріт минайців було наприкінці першого тайму. Протягом чотирьох завершальних хвилин господарі поля створили три по-справжньому гольові епізоди. Якщо перші два реалізувати не вдалося (удар Олега Синиці з гострого кута був неточним, а постріл Юрія Климчука заблокував захисник), то третій завершився взяттям воріт (після подачі кутового Копина головою пробив у захисника, але м’яч за мить відскочив до Юрія і той із другої спроби таки увігнав круглого у сітку воріт – 1:0).

Не зважаючи на позитивний результат, віддавати ініціативу супернику «Рух» не збирався. Львів’яни після перерви не відсиджували в обороні, а намагалися збільшити свою перевагу. В центрі подій завжди опинявся Юрій Климчук. На 52-й хв. 7-й номер господарів небезпечно пробивав із меж карного майданчика, але прицільний удар парирував голкіпер. Через одинадцять хвилин футболіст «Руху» спробував відзначитися ефектним ударом через себе, проте м’яч пролетів над воротами. А на 81-й хв. Юрій прибрав захисника «Минаю» і опинився на вигідній ударній позиції, та м’яч після його пострілу пройшов далеко від воріт.

Фінального штурму у виконанні минайців не було. Ба більше, колектив Василя Кобіна в цій грі не створив жодного гольового моменту. Не зрозуміло завдяки чому закарпатська команда в цьому матчі прагнула здобути очки.

Після цієї поразки закарпатський ФК втратив лідерство і змістився на другу сходинку турнірної таблиці. Попереду в підопічних Василя Кобіна два важливі матчі (на виїзді проти краматорського «Авангарда» та вдома проти луцької «Волині»), за підсумками яких і стане відомо, чи побачимо закарпатську команду наступного сезону в Прем’єр-лізі.

«Рух» (Львів) – «Минай» – 1:0 (1:0)

«Рух»: Роман Мисак, Юрій Копина, Ігор Дуць, Максим Білий, Тарас Саків, Ярослав Мартинюк, Іван Калюжний (Андрій Коробенко 86), Юрій Климчук (Станіслав Біленький 93), Ростислав Русин, Олег Синиця (Мар’ян Мисик 77), Данило Кондраков (Антві Ернест 70).

Головний тренер – Іван Федик.

«Минай»: Андрій Попович, Михайло Кополовець (Олег Допілка 46), Олександр Маткобожик, Роман Никитюк, Петро Стасюк, Ігор Вагін (Олег Голодюк 65), Андрій Ткачук, Олександр Глагола (Артур Карноза 58), Анатолій Нурієв, Василь Пиняшко (Рустам Ахмедзаде 78), Данило Книш (Олексій Шпак 65).

Головний тренер – Василь Кобін.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах