27615
12:05 14.082020

«Минай» – чемпіон Першої ліги України з футболу

Спорт 6021

Вчора, 13 серпня, у другому за силою дивізіоні держави відбулися матчі 30-го туру. Крайня гра сезону виявилася «золотою» для футбольного клубу «Минай».

Боротьба за чемпіонство, медалі, вихід до УПЛ та збереження прописки в Першій лізі України з футболу тривала до останнього туру. Закарпатській команді, аби гарантувати собі місце в топ-3, необхідно було в домашній грі не програти луцькій «Волині», котра також боролася за вихід в УПЛ.

Лучани активніше розпочали поєдинок і вже в стартовій 15-хвилинці створили два гольові моменти. У дебюті зустрічі забити міг Олександр Мартинюк, проте його удар з гострого кута парирував Андрій Попович. А на 14-й хв. вивести гостей уперед міг Станіслав Куліш, але прицільний постріл взяв голкіпер.

Минайці відповіли на 30-й хв., та ще й як: Андрій Ткачук потужним ударом з-за меж карного майданчика увігнав м’яч у сітку воріт (1:0). Через вісім хвилин Рустам Ахмедзаде міг подвоїти перевагу своєї команди, проте в тому епізоді вдало зіграв Сергій Літовченко.

Після перерви забивати необхідно було гостям, але гостріше в нападі діяли господарі. Нагоди для взяття воріт виникали в Анатолія Нурієва та Олега Голодюка, проте ні одному ні іншому реалізувати їх не вдалося. Удар Олега зі штрафного та дальній постріл Анатолія з-за меж карного майданчика парирував голкіпер. Була також одна гольова нагода в лучан, але удар злету у виконанні Олександра Климця відбив голкіпер.

Фінального штурму у виконанні «Волині» не було. Колектив Василя Кобіна впевнено втримав переможний результат (1:0) і здобув надзвичайно важливі три очки. Закарпатський ФК не просто здобув завітну путівку до УПЛ, а й став чемпіоном Першої ліги України, адже головний претендент на титул – «Інгулець» – у крайній грі втратив очки в протистоянні з «Балканами» (поєдинок завершився результативною нічиєю 1:1).

Попри осічку на Одещині, команда Сергія Лавриненка зберегла місце в топ-3 і також здобула путівку в УПЛ. Ще одним новачком найсильнішого дивізіоні стане львівський «Рух». Команді з міста Лева мають додати три очки (за неявку запоріжського «Металурга» на гру проти них) і вона повинна завершити чемпіонат на другій сходинці. Відповідно «Інгулець» буде нагороджений бронзовими нагородами.

«Минай» – «Волинь» (Луцьк) – 1:0 (1:0)

Гол: Андрій Ткачук 30.

«Минай»: Андрій Попович, Петро Стасюк, Максим Жичиков, Олександр Маткобожик, Олег Допілка, Андрій Ткачук, Олег Голодюк (Олександр Глагола 76), Анатолій Нурієв (Ігор Вагін 89), Василь Пиняшко (Роман Никитюк 87), Данило Книш (Олексій Шпак 70), Рустам Ахмедзаде (Сергій Машталір 82).

Головний тренер – Василь Кобін.

«Волинь»: Сергій Літовченко, Олександр Мартинюк, Тарас Михалик (Ярослав Конкольняк 46), Віталій Приндета, Іван Цюпа, Артур Рябов, Валерій Сад (Богдан Кобзар 64), Олександр Климець (Джемаль Кизилатеш 81), Денис Кожанов, Амбросій Чачуа, Станіслав Куліш (Ростислав Волошинович 55).

Головний тренер Андрій Тлумак.

Інші матчі 30-го туру:

«Черкащина» – «Миколаїв» – 0:4,

«Балкани» (Зоря) – «Інгулець» (Петрове) – 1:1,

«Металіст 1925» (Харків) – «Кремінь» (Кременчук) – 4:2,

«Агробізнес» (Волочиськ) – «Оболонь-Бровар» – 2:0,

«Металург» (Запоріжжя) – «Чорноморець» (Одеса) – 1:4,

«Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – 2:4,

«Рух» (Львів) – «Авангард» (Краматорськ) – 4:0.

Турнірна таблиця

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах