27675
14:39 19.082020

Головний тренер «Минаю» розповів про підготовку команди, комплектацію і завдання на новий сезон

Спорт 3817

Чемпіон Першої ліги України вже через три дні дебютуватиме в еліті українського футболу.

Наставник «Минаю» Василь Кобін в інтерв’ю FootBoom розповів про підготовку команди, комплектацію і завдання на новий сезон.

Ваш тренерський дебют, так само, як і прем’єра «Минаю» в Першій лізі, вийшли вогняними – відразу виграли «золото». Багато привітань отримали після історичного матчу з «Волинню»?

– Дзвонили, надсилали sms-ки. Але святкувати особливо ніколи було – перерва між чемпіонатами коротка, а потрібно багато встигнути: підготувати команду, провести селекцію і закрити масу інших питань.

– Домашні матчі «Минай» проводив в однойменному селі. Тепер – в обласному центрі?

– Так, перебираємося в Ужгород на «Авангард». Як тільки нашу рідну арену «підтягнуть» до мінімальних вимог Прем’єр-ліги – повернемося в Минай.

– Найбільш гаряче питання літнього міжсезоння: хто пішов, хто прийшов?

– Про Петра Стасюка, який уклав контракт з «Маріуполем», ви вже знаєте. Повернувся в «Рух» орендований Богдан Оринчак. Завершили кар’єру наші ветерани – Владислав Микуляк і Михайло Кополовець, який тепер повністю зосередиться на посаді спортивного директора.

– Ви озвучили втрати. А що стосується придбань?

– Перезаключили контракти з лідерами. З тим же, наприклад, Андрієм Ткачуком, автором золотого гола в ворота «Волині». По новачкам працюємо, але поки їх в розташуванні клубу немає. Плануємо взяти чоловік вісім-дев’ять.

– Як гравець, ви провели не один сезон в «Шахтарі», у вас напевно склалися теплі стосунки з керівництвом клубу. Можна розраховувати на появу «гірників» у «Минаї»?

– Ми ведемо роботу в цьому напрямку. «Шахтар» був задіяний в Лізі Європи, знаходився в Німеччині, тому всі контакти були на рівні телефонних дзвінків. Зараз активізуємось. Не виключаю появи когось із гравців донецького клубу в нашому.

– Завдання на дебютний сезон можете оголосити?

– Нам потрібно спочатку сформувати команду, провести якісну селекцію, а після і про завдання можна буде поговорити. Перерва в чемпіонаті вже після стартового туру, пов’язана з підготовкою збірної України, для нас дуже доречна. З’явиться час і можливість підтягнути команду, доукомплектуватися і вирішити інші питання… Але поки всі наші думки зайняті історичним дебютом зі «Львовом». 22 серпня вже зовсім поруч…

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах