27710
12:03 23.082020

Дистанція на витривалість: у Мукачеві діти пропливли 10 км. ФОТО

Спорт 10694

Унікальний для Закарпаття заплив відбувся сьогодні, 23 серпня, на території басейну “Авангард” у Мукачеві. Діти пливли більше трьох годин.

Випробувати себе на витривалість та встановити особистий рекорд вирішили дев’ятеро спортсменів. Заплив хлопці та дівчата розпочали о 6:30 ранку. Дівчата долали відстань у 6 км, а от хлопці – у 10.

“Це не змагання. Це доказ того, що в Мукачеві багато талановитих дітей. Якби цьому виду спорту в країні приділялося більше уваги і максимум дітей відвідувало плавання, то нація була б здоровіша. Адже мої учні, які сьогодні пливуть більше трьох годин, не хворіють, дуже витривалі та дисципліновані”, – розповідає Тетяна Мациборка, тренерка з плавання.

За час дистанції, який діти долали з 6:30 до 10 години, їм дозволялося тільки 2-3 рази відвідати вбиральню та зупинитися, аби перекусити. До раціону спортсменів увійшли продукти, які не обтяжують організм і додають сил: банани, мед та вівсянка.

“Те, що діти подолали таку довгу дистанцію, – дуже велике досягнення. Робота тренера, підтримка батьків та бажання самих дітей, в результаті маємо показник, з яким можемо рухатися далі. Дуже перспективні діти”, – зазначає гість заходу, заслужений тренер України з легкої атлетики – Геннадій Будкевич.

У результаті запливу усі 10 кілометрів пропливли 5 спортсменів. Одна дівчина, незважаючи на те, що мала пливти 6 кілометрів, подолала 9. Іншим плавцям підкорилася дистанція у 6 кілометрів і менше.

Ірина ГРАБКО

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах