27936
15:01 2.092020

Одразу п’ять закарпатських команд виступатимуть у чемпіонаті України з гандболу

Спорт 4772

Федерація гандболу України опублікувала перелік команд – учасниць чемпіонату України з гандболу серед чоловічих та жіночих команд Суперліги, Вищої та Першої ліги сезону 2020/21. Закарпатська область буде представлена у п’яти із шести ліг.

Закарпатським поціновувачам гандболу буде кого підтримувати, адже майже у всіх дорослих чемпіонатах країни виступатимуть команди зі Срібної землі. Єдиний виняток – чоловіча Суперліга України, учасниками якої будуть «Мотор» (Запоріжжя), «Донбас» (Маріуполь), «Академія-гандболу» (Запоріжжя – Луганська область), «Одеса», «Портовик» (Южне), «СКА-Львів», «ЦСКА-Київ» та «Мотор-Політехніка-ЗАБ» (Запоріжжя).

На відміну від чоловічої Суперліги, у жіночій Суперлізі Закарпатська область буде представлена. Традиційно честь нашого краю захищатимуть триразові чемпіонки України – ужгородські «Карпати». Компанію представникам Срібної землі у новому сезоні складуть добре знайомі «Галичанка» (Львів), «Реал» (Миколаїв), «Дніпрянка» (Херсон), «ТНУ-ДЮСШ-21» (Київ) та збірна команда Києва «Спартак-Київ».

Щодо чоловічої Вищої ліги, то кількісних змін тут не відбулося, проте сталася одна заміна. Місце запорізького «Мотора-Політехніки-ЗАБ», який підвищився у класі, зайняв сумський ГК «Хлібодарочка». Інші учасники незмінні: «Карпати» (Ужгород), «УДХТУ» (Дніпро), «Будівельник-БСФК» (Бровари), «RGM Group-СумДУ» (Суми) та «Динамо-Академія» (Полтава).

Якщо в чоловічому, другому за силою, дивізіоні України виступатимуть шість команд, то у жіночому – десять. Ця ліга буде наймасовішою у сезоні 2020/21. На старт вийдуть: «Львівська Політехніка», «ТНЕУ-Енерго» (Тернопіль), «Бровари БСФК», «ДЮІ» (Кривий Ріг), «Ніка» (Миколаїв), «Поділля-Університет» (Хмельницький), «СумДУ» (Суми), «Південна Пальміра» (Одеса), «Рівне-ДЮСШ №4» та «Карпати-Тячів» (Ужгород).

Важливою подією нового сезону стало запровадження Першої ліги України серед жіночих команд. Учасниками дебютного розиграшу стануть шість команд, серед яких і представниці Срібної землі. Крім наших дівчат (СДЮСШОР «Карпати» Ужгород), боротьбу за нагороди вестимуть херсонська «Дніпрянка-ХФСК», запорізька «ДЮСШ-3», харківська «КДЮСШ №3» та київські «КСЛІ» і «ДЮСШ №2».

У чоловічій Першій лізі теж відбулися зміни. Кількість команд-учасниць зросла із шести до семи. До «ТНУ-ЦСКА» (Київ), «ХАІ-ФГХО» (Харків), «Вінниці (ВДПУ-МДЮСШ №3) », «ХНУ-ДЮСШ №1» (Хмельницький), КСЛІ (Київ) та ДЮСШ ім. Лагутіна (Запоріжжя) приєдналася СДЮСШОР «Карпати» (Ужгород).

Велика кількість закарпатських команд у чемпіонатах України засвідчує, що гандбол у нашому краї люблять і він перебуває на доволі хорошому рівні. Відзначимо той факт, що Закарпатська область разом із Запорізькою ділять 2–3 місця за кількістю команд у чемпіонатах України серед дорослих колективів. Лідером за цим показником є Київська область, яка буде представлена сімома ГК.

Сподіватимемося, що найближчого сезону закарпатські команди зуміють порадувати своїх прихильників хорошими результатами і докладуть максимум зусиль, аби за підсумками чемпіонату опинитися на п’єдесталі пошани.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
На Закарпатті з’явилося 5 нових паспортних станцій у ЦНАПах
09:34
Вокалісти Академії культури і мистецтв виступали у храмі в Угорщині
09:17
Всі новини