28023
11:01 7.092020

Переможний старт ФК «Ужгород»

Спорт 2712

Минулого вікенду, 5–6 вересня, розпочався новий сезон Другої ліги України з футболу. Наш край у звітних змаганнях другий рік поспіль представляє ФК «Ужгород».

У Другій лізі України з футболу сезону 2020/21 виступають 27 команд, котрих розподілили на дві групи. «Ужгород» разом із «Буковиною» (Чернівці), «Волинню-2» (Луцьк), «Діназом» (Вишгород), «Епіцентром» (Дунаївці), «Калушем», «Карпатами» (Галич), «Карпатами» (Львів), «Нивою» (Вінниця), «Оболонню-2» (Буча), «Поділлям» (Хмельницький), «Рубіконом» (Київ), «Чайкою» (П. Борщагівка) та ФК «Чернігів» змагаються у групі А.

У рамках першого туру команді з обласного центру Закарпаття випало грати на виїзді проти «Оболоні-2» (Буча). Минулого сезону ці команди зустрічалися двічі. На своєму полі закарпатці перемогли 3:1, а от на виїзді поступилися з рахунком 0:4. Однак цей сезон – це вже інша історія.

Як ми нещодавно писали, ужгородська команда у міжсезоння оновилася: прийшла велика кількість нових футболістів і змінився тренерський штаб. Також закарпатському ФК додавала впевненості перемога у першому раунді Кубка України (колектив Володимира Васютика здолав «Буковину» з рахунком 2:0).

Щодо поєдинку з «Оболонню-2, то в першій 45-хвилинці більше м’ячем володіли господарі, однак втілити цю перевагу в забиті м’ячі їм не вдалося, хоч і двічі були близькими до цього. Перший гольовий епізод біля воріт Михайла Готри виник на 22-й хв., коли Олексій Щебетун увірвався у штрафний майданчик, обіграв захисника і небезпечно пробив. На щастя для закарпатської команди, вдало в цьому епізоді зіграв голкіпер. Наступний небезпечний момент «оболонці» створили на 32-й хв. Їм навіть удалося заштовхати м’яч у сітку воріт, але арбітриня зафіксувала гру рукою, тож узяття воріт було скасовано.

За дві хвилини після цього забили ужгородці. Віктор Ряшко завдав удару з гострого кута, але голкіпер цей постріл відбив, а от у другій хвилі атаки м’яч після удару Василя Беци зупинила рука захисника, за що був призначений 11-метровий удар, котрий упевнено реалізував Ряшко (0:1).

На початку другого тайму ужгородці могли подвоїти перевагу, однак на заваді став Іван Тюрін. Голкіпер господарів спочатку взяв дальній удар Юрія Чонки, а потім відбив прицільний постріл Дениса Скотаренка.

Відповідь «пивоварів» послідувала на 58-й та 61-й хвилинах. Спочатку з-за меж карного майданчика пробивав Дмитрій Сичевський, а згодом на підступах до штрафного майданчика удару наніс Ярослав Дишкант. У першому епізоді м’яч після рикошету пролетів біля стійки, а в другому – в гру вступив Готра.

У завершальні пів години зустрічі справа до загострень не доходила, тож ужгородці втримали позитивний результат і поклали до своєї очкової скарбнички перші залікові бали.

«Оболонь-2» (Буча) – «Ужгород» – 0:1 (0:1)

Гол: Віктор Ряшко 35 (пен.).

«Оболонь-2»: Василь Литвиненко (Іван Тюрін 46), Артем Тєрєхов (Костянтин Коваленко 73), Максим Потопальський, Богдан Покойовий, Єгор Прокопенко (Артур Аракелян 65), Юрій Мате (Ярослав Дишкант 46), Дмитрій Сичевський, Алекс Чідомере, Дмитро Касімов, Владислав Майданович, Олексій Щебетун (Станіслав Василенко 46).

Головний тренер – Олександр Антоненко.

«Ужгород»: Михайло Готра, Василь Беца, Владислав Шкіндер, Дмитро Сартіна, Степан Федак, Віктор Ряшко, Адріан Пуканич, Юрій Чонка (Володимир Дуран 72), Павло Тищук (Роман Цень 46), Вадим Ференцик (Іван Капустей 72), Денис Скотаренко.

Головний тренер – Володимир Васютик.

Результати 1-го туру:

«Карпати» (Львів) – «Поділля» (Хмельницький) – 0:3,

«Волинь-2» (Луцьк) – «Нива» (Вінниця) – 3:1,

«Карпати» (Галич) – «Чайка» (П.Борщагівка) – 2:2,

«Рубікон» (Київ) – «Чернігів» – 0:2,

«Діназ» (Вишгород) – «Буковина» (Чернівці) – 5:1,

«Епіцентр» (Дунаївці) – «Калуш» – перенесено.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах