28026
12:36 7.092020

Історичне досягнення закарпатських гандболістів

Спорт 4494

Уперше в історії чоловічий ГК «Карпати» (Ужгород) став призером Кубка України з гандболу.

У суботу та неділю, 5–6 вересня, у селищі Маяки, що поблизу Одеси, тривав Фінал чотирьох Кубка України з гандболу серед чоловічих команд сезону 2019/20. До цієї стадії змагань пробилися чинний чемпіон України та володар Кубка – запорізький «Мотор», срібний призер Суперліги – «Донбас» (Донецький регіон), учасник найелітнішого гандбольного дивізіону України – «Одеса», а також володарі срібних медалей Вищої ліги – ужгородські «Карпати».

За результатами жеребкування, у півфіналі «Карпатам» випало грати з найсильнішою українською командою – запорізьким «Мотором». Іншу півфінальну пару склали «Донбас» (Донецький регіон) та «Одеса». Однак відбутися всім запланованим матчам не судилося. На Фінал чотирьох не прибув «Донбас», адже тести гравців на коронавірус дали позитивний результат. Комітет з організації та проведення змагань ФГУ прийняв рішення скасувати півфінальний поєдинок «Донбас» – «Одеса» і присудити останнім технічну перемогу.

Щодо єдиної півфінальної гри «Мотор» – «Карпати», то вона проходила за абсолютної переваги запоріжців. Чемпіони України зі стартових хвилин заволоділи ініціативою і впевнено йшли до переможного результату. Вже в першій половині зустрічі «Мотор» переважав «Карпати» на тринадцять м’ячів (19:6). Після перерви малюнок гри не змінився і відрив головного претендента на трофей сягнув 29 очок (46:17).

Найбільше м’ячів у складі «Карпат» закинув Ярослав Котюк (5), який разом із Тарасом Міноцьким (гравець «Мотора» відзначився 11-ма точними кидками) був визнаний кращим гравцем півфінального матчу. Результативними діями за ужгородську команду також відзначилися Нікіта Соколівський (3), Олександр Місяйло (2), Роман Літінський (2), Денис Барутенко (1), Михайло Данило (1), В’ячеслав Терещенко (1), Максим Шурнюк (1) та Едуард Бойко (1).

З урахуванням того, що «Донбас» не прибув на Фінал чотирьох, ужгородські «Карпати» автоматично стали бронзовими призерами Кубка України сезону 2019/20. Це досягнення команді Віталія Уманця підкорилося вперше.

А переможцем Кубка, як і очікувалося, став запорізький «Мотор», який у головному поєдинку змагань переміг «Одесу». Підсумковий рахунок зустрічі – 38:19 (19:10). До слова, це сьомий тріумф «Мотора» у цих змаганнях. Зазначимо, що кращими гравцями фіналу стали воротар «Одеси» Вадим Леонтьєв та розігруючий «Мотора» Айденас Малашинскас, який закинув 7 мʼячів. А найкращим гравцем усього Фіналу чотирьох був визнаний півсередній «моторівців» Дмитро Горіга.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини