28038
18:42 7.092020

На Закарпатті відбулися змагання зі спортивної ловлі щуки

Спорт 11827

5 вересня у приватній садибі «Турянський двір», що в с. Тур’я Поляна Перечинського району, відбувся третій етап «Pike Battle Турянського двору 2020».

Змагання зі спортивної ловлі щуки спінінгом з берега зібрали на Перечинщині 62 учасника з Луцька, Львова, Києва, Рівного, Тернополя та Закарпаття. Традиційно турнір проходив у форматі «дуелей» і складався з двох етапів. На першому етапі спортсменів поділили на дві зони і визначили по вісім кращих рибалок, які отримали путівки до наступної частини змагань. Другий етап змагань складався з трьох раундів на вибування (1/8, 1/4 та 1/2 фіналу), гри за третє місце та фіналу.

За підсумками цікавої та безкомпромісної боротьби перше місце посів ужгородець Тарас Макар. Другим завершив змагання іршавець Василь Лендєл, а третім – киянин Артем Некряч.

Що важливо, турнір проходив за принципом «упіймав-відпустив», який передбачає максимально дбайливе ставлення до впійманої риби, адже спортсмен повинен звільнити її з гачка без зайвого травмування.

Зазначимо, що попереду на учасників чекає ще два етапи, за підсумками яких стане відоме ім’я переможця в номінації «Кращий рибалка року» за версією «Pike Battle Турянського двору».

Варто відзначити, що нещодавно в історії риболовного спорту Закарпаття відбулася важлива подія. Вперше за 20 років наша область була представлене на чемпіонаті України з ловлі хижої риби спінінгом з берега, який відбувся на Чернігівщині. На жаль, вибороти високі місця нашим хлопцям не вдалося, однак вони здобули неоціненний досвід, який у майбутньому неодмінно стане в нагоді.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах