28401
12:10 21.092020

Невдалий вояж ФК «Минай» до столиці України

Спорт 4895

Минулого вікенду головна футбольна команда Закарпаття гостювала в Києві, де в рамках 3-го туру української Прем’єр-ліги зіграла з донецьким «Олімпіком».

Фото: ФК «Олімпік» (Донецьк)

Після історичної домашньої перемоги над «Олександрією» (1:0) колектив Василя Кобіна у піднесеному настрої готувався до першого виїзного поєдинку в найелітнішому футбольному дивізіоні України. До Києва закарпатська команда відправилася з бажанням поповнити свою очкову скарбничку, однак досягти бажаного результату не вдалося. Донецька команда відчутно переважала новачка чемпіонату і нанесла йому першої поразки. Героєм зустрічі став іранський легіонер «Олімпіка» Захедітабар Шахаб, який став автором дубля та співучасником першої гольової атаки.

У першій половині першого тайму гольових нагод не виникало, а ось ближче до перерви обидва колективи створили щонайменше чотири небезпечні моменти, один з яких увінчався голом. На 29-й хв. поєдинку Захедітабар Шахаб обійшов кількох гравців «Минаю» і завдав дальнього удару по воротах: м’яч зрикошетив від Максима Тейшейри і влетів у сітку воріт гостей (1:0). За хвилину «олімпійці» могли подвоїти свою перевагу, та дальній постріл Беніто відбив Андрій Попович. 22–й номер донецького ФК через десять хвилин мав ще одну нагоду для взяття воріт, але після ефектного проходу його прицільний удар заблокував захисник. Відбившись від атак досвідченого суперника, минайці зусиллями Дениса Кожанова під ендшпіль першого тайму могли відновити паритет, але вдало у воротах господарів зіграв Артем Кичак.

Відчуваючи свою перевагу над суперником, «Олімпік» не став грати за рахунком, а продовжив активно йти вперед, намагаючись збільшити свій гольовий доробок. Якщо на 50-й хв. зустрічі команді Ігоря Климовського не вдалося реалізувати гольову нагоду (м’яч після дальнього удару Тараса Завійського пролетів поруч зі стійкою), то на 60-й та 66-й хв. спроби донеччан увінчалися успіхом. У першому випадку Захедітабар Шахаб відзначився після подачі кутового, а в другому – реалізував вихід віч-на-віч із воротарем.

Другий і останній гольові моменти минайців у цьому матчі виникли на 71-й хв., коли Василь Пиняшко прибрав кількох захисників і цілив у дальній від себе кут воріт, але 20-му номеру «Минаю» забракло точності. До слова, наприкінці матчу у ворота гостей міг влетіти і четвертий м’яч, однак дальній постріл Сергія Політила відбив Андрій Попович.

У підсумку поєдинок завершився переконливою перемогою «Олімпіка» з рахунком 3:0. Наступний матч «Минай» також зіграє в Києві. Суперник буде куди серйозніший – ФК «Динамо» (Київ). Гра проти гранда українського футболу відбудеться 26 вересня і розпочнеться о 14:00.

«Олімпік» (Донецьк) – «Минай» – 3:0 (1:0)

Голи: Максим Тейшейра 29, Захедітабар Шахаб 60, 66.

«Олімпік»: Артем Кичак, Іван Зотько (Даніель Романовський 82), Ігор Снурніцин, Орест Лебеденко, Євген Пасіч, Максим Тейшейра (Фабрісіо Альваренга 76), Руслан Бабенко, Сергій Політило, Тарас Завійський (Євгеній Цимбалюк 67), Беніто (Темур Чогадзе 76), Захедітабар Шахаб (Ібрагім Каргбо 67).

Головний тренер – Ігор Климовський.

«Минай»: Андрій Попович, Кирило Меліченко, Олександр Маткобожик (Василь Пиняшко 65), Антон Шиндер, Анатолій Нурієв, Денис Кожанов (Данило Книш 65), Тарас Саків, Міслав Матіч (Дмитрій Павліш 85), Андрій Ткачук (Олег Голодюк 76), Максим Лопирьонок, Олександр Сніжко (Олексій Шпак 65).

Головний тренер – Василь Кобін.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини