28591
14:01 1.102020

У Кубку України «Минай» стартував з перемоги

Спорт 2949

Вчора, 30 вересня, головна футбольна команда Закарпаття зіграла перший поєдинок в Кубку України з футболу сезону 2020/21.

Фото: ФК «Полісся» (Житомир)

На стадії 1/16 фіналу минайці зустрічалися із першоліговим «Поліссям». За регламентом змагань, поєдинок повинен був відбутися на полі команди нижчої за класом, однак наразі стадіон у Житомирі перебуває на реконструкції, тож гру провели в Києві на стадіоні ім. В.Баннікова.

Василь Кобін у цьому матчі вдався до ротації: у порівнянні з крайнім матчем чемпіонату проти київського «Динамо», у стартовому складі вийшли десятеро інших футболістів (не заміненим залишився тільки Тарас Саків). Однак навіть другим складом закарпатська команда доволі впевнено виборола необхідний результат.

Минайці жваво розпочали зустріч і вже в стартовій 5-хвилинці створили два небезпечні моменти. Якщо в першому епізоді Артур Карноза зі стандарту пробив над поперечиною, то в другому – віддав гостру прострільну передачу в центр штрафного майданчика, де Євгеній Шевченко зрізав м’яч у власні ворота (0:1).

Протягом першої 45-хвилинки гості контролювали хід гри, однак за кілька миттєвостей до свистка на перерву невдало зіграли при стандарті біля власних воріт і пропустили прикрий гол: ексгравець «Минаю» Максим Гавриленко подав кутовий удар, Антон Каніболоцький невдало зіграв на виході і м’яч відскочив до Кирила Прокопчука, який переправив круглого в незахищені ворота. Спочатку арбітр взяття воріт не зафіксував, однак після перегляду ВАР вказав на центр поля (1:1).

Вирішальний епізод у матчі виник на 57-й хв.: минайці заробили право на перспективний штрафний удар, який взявся виконувати Тарас Саків. 4-й номер гостей потужним ударом увігнав м’яч у сітку воріт (1:2).

Щодо «Полісся», то фінального штурму від них не було. Закарпатська команда впевнено втримала позитивний результат і здобула важливу перемогу (1:2).

Вже післязавтра, 3-го жовтня, у рамках української Прем’єр-ліги «Минай» на виїзді зіграє проти «Інгульця» (початок гри о 19:30). А щодо суперника «Минаю» в 1/8 фіналу Кубка України, то він стане відомий дещо згодом.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах