28746
16:31 12.102020

Переможна серія ФК «Ужгород» перервалася у Хмельницькому

Спорт 3312

Минулого вікенду завершилася п’ятиматчева переможна серія головної футбольної команди обласного центру Закарпаття. Кривдником підопічних Володимира Васютика був найближчий переслідувач – ФК «Поділля» (Хмельницький).

Друга ліга України з футболу сезону 2020/21 для ФК «Ужгород» розпочалася вкрай вдало: у п’яти стартових турах представники Срібної землі вибороли п’ять перемог і розмістилися на вершині турнірної таблиці групи А. Відрив від найближчого переслідувача сягав шести очок. Саме з «Поділлям» ужгородці зустрічалися в рамках 6-го туру. Центральний поєдинок чергового туру відбувся минулої суботи, 10 жовтня, на стадіоні у м. Хмельницький.

Колектив Віталія Костишина у цій грі прагнув здобути максимальний результат, аби наблизитися до суперника на відстань однієї перемоги. Свої амбіції хмельничани підтвердили вже в стартовій 10-хвилинці, створивши два гольові моменти. Якщо Артем Панасенков на 6-й хв. ударом із-за меж штрафного майданчика поцілив у каркас воріт, то Фаді Салбак на 9-й хв. після прострілу Владислава Прильопи переправив м’яч у сітку воріт (1:0).

Ужгородці відповіли на екваторі першого тайму: Юрій Чонка з лівого флангу закинув м’яч у штрафний майданчик на Адріана Пуканича, який ударом у дотик відновив на табло паритет (1:1).

Наприкінці першої 45-хвилинки команди обмінялися небезпечними моментами, однак реалізувати їх не вдалося ні господарям, ні гостям. У складі «Поділля» відзначитися міг Алваро Нгамба (дальній постріл парирував Михайло Готра), а в складі «Ужгорода» – Сергій Машталір (м’яч після удару головою пролетів біля воріт).

Другий тайм розпочався для закарпатців не найкращим чином: на 50-й хв. команда Володимира Васютика пропустила другий гол (Фаді Салбак після точної передачі Дмитра Пріхни оформив дубль), а на 64-й – залишилася в меншості (Владислав Шкіндер не за правилами зупинив Владислава Прильопу, за що отримав пряму червону картку). Окрім цього, арбітр призначив перспективний штрафний удар, проте Артему Панасенкову зовсім трохи не вистачило, аби поцілити у ствір воріт. Через кілька хвилин чудова нагода для взяття воріт виникла у Прильопи, та Владислав, вийшовши віч-на-віч із воротарем, пробив вище воріт.

А на 75-й хв. ужгородці взагалі залишилася удев’ятьох: Віктор Ряшко за гру рукою отримав другу жовту картку, яка відразу ж перетворилася на червону. За такого перебігу подій відігратися було майже неможливо. Чисельна меншість давалася взнаки, й закарпатцям у завершальній 15-хвилинці не вдалося створити жодного небезпечного моменту. З позитиву варто відзначити те, що за таких умов закарпатський ФК не пропустив третій м’яч, хоч передумови для цього були. На 88-й хв. Фаді Салбак міг записати на свій рахунок хет-трик, але Михайло Готра свою команду врятував.

Попри виїзну поразку (1:2), ФК «Ужгород» залишився на першій сходинці, але тепер різниця між першою та другою командами групи А – всього три залікові бали. Вся боротьба за призову трійку ще попереду, адже зіграно тільки чверть чемпіонату.

«Поділля» (Хмельницький) – «Ужгород» – 2:1

Голи: Фаді Салбак 9, 50 – Адріан Пуканич 22.

«Поділля»: Олег Чуваєв, Ян Морговський, Олександр Воловик, Олександр Жданов, Андрій Ліповуз, Дмитро Пріхна, Дмитро Задерецький (Артем Романюк 63), Алваро Нгамба (Кирило Костенко 90), Артем Панасенков (Артем Галета 72), Фаді Салбак (Євген Корохов 90), Владислав Прильопа (Ярослав Шпікула 83).

Головний тренер – Віталій Костишин.

«Ужгород»: Михайло Готра, Василь Беца, Роман Цень, Дмитро Сартіна, Владислав Шкіндер, Ігор Вагін, Адріан Пуканич, Віктор Ряшко, Стефан Федак (Сергій Машталір 35), Юрій Чонка (Максим Минайленко 67), Денис Скотаренко (Іван Повхан 85).

Головний тренер – Володимир Васютик.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини