28775
08:46 14.102020

Мукачівець Рустам Росул братиме участь в «Іграх Нескорених» у 2021-му

Спорт 3376

В “Іграх Нескорених” у 2021-му братиме участь мукачівець, ветеран Держприкордонної служби Рустам Росул. Чоловік у складі національної збірної команди з 2018-го року.

10 жовтня 2014 року Рустам Росул разом із побратимами потрапив у засідку. Їх обстріляли. Тоді загинули двоє хлопців з Мукачева і Сваляви. Рустам отримав поранення, через яке опинився в інвалідному візку. 5 років чоловік проходив реабілітацію в США, Словаччині та Києві.

Щонеділі у міському парку Мукачева на велосипеді готується до змагань Рустам Росул. Чоловік мав брати участь в “Іграх Нескорених” у травні цього року. Наразі змагання перенесли на 2021-й. Під час карантину чоловік тренується тричі на тиждень.

“Усе вдома, усе вдома, усе своїми коштами. Спортзал був закритий теж, два місяці не можна було ніяк потрапити. На стадіоні теж таке, ніби карантин, а діти бігають і грають у футбол. Таке було в нас. У мене там є тренер – старша людина. Він тренує, як сказати, ДЦП-ників, людей з інвалідністю. Тренує легку атлетику, біг, штовхання ядра, диск. Він такий старший, йому десь 74-75 років. Дьордь Михайлович”, — розповів Рустам Росул.

11 жовтня Рустам повернувся із тренувань, які були в Сянках на Львівщині. Там чоловік відшліфовував свої навички в стрільбі з лука. До національної збірної чоловік приєднався у 2018-тому.

Ігри Нескорених мають відбутися наступного року: у нідерландському місті Гаага.

Нагадаємо, у змаганнях “Ігор Нескорених” беруть участь ветерани та нинішні військовослужбовці, які отримали поранення, були травмовані, або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки в зоні бойових дій.

Суспільне

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах