28806
11:43 16.102020

Новачок ФК «Минай» Шеммі Маємбе: «Про Україну вперше почув на уроці в школі»

Спорт 3172

Шеммі Маємбе не просто перший легіонер «Минаю» з Африки, а перший футболіст в українському чемпіонаті з далекої-далекої і маловідомої нам Замбії.

Він вже встиг двічі зіграти в основному складі з перших хвилин – в матчах з житомирським «Поліссям» в Кубку та із «Інгульцем» в УПЛ. І залишив по собі дуже непогане враження.

Ось що розповів він про себе клубній пресслужбі:

«Скільки себе пам’ятаю, завжди мріяв бути професійним футболістом, – розповів він. – І робив для цього все. Багато працював, щоб втілити свою мрію.

В дитинстві потрапив в Академію клуба «Зеско Юнайтед» – це чемпіон Замбії, один з найбільших та потужніших клубів країни. Там виріс як футболіст, почав грати в основній команді в елітному дивізіоні.

Мій агент порадив спробувати себе в європейському чемпіонаті, так я опинився в ФК «Минай». Закарпатський клуб повірив в мене, за що я буду завжди їм вдячний. І користуючись нагодою, хотів подякувати головному тренеру за впевненість, яку він дав мені. Завжди буду викладатися в матчах за «Минай» на максимумі.

Відзначу й партнерів по команді. Я їм вдячний за теплий прийом, особливо Василю Пиняшку, який дуже добре володіє англійською і допомагає мені в адаптації і комунікації зі всіма. Зрештою, я вже і сам починаю трохи розуміти українську: «дякую», «ліво», «право», «один», «передай», «пас», «будь-ласка».

Зазвичай граю на флангах захисту, без різниці на якому саме – добре почуваюся зліва і справа в класичній схемі з чотирма захисниками, і в схемі з п’ятьма. Найважливіше – давати результат, тому де тренер скаже, там і зіграю.

Загалом, про Україну вперше почув на уроці в школі, а потім коли побачив гру Андрія Шевченка. Також уважно слідкував за Лігою чемпіонів, де «Динамо» та «Шахтар» своїми виступами робили прекрасну рекламу країні.

Різниця між Україною та Замбією дуже відчутна. У моїй країні проблеми з полями, інфраструктурою та стадіонами. Тільки декілька клубів мають хороші умови і мені пощастило грати за них! В Україні мені подобається рівень організації, все професійно і я гордий стати частиною цього чемпіонату.

В 2017-му я виграв Кубок Африки за команду U-20. Потім на чемпіонаті світу U-20 ми дійшли до чвертьфіналу, а в 1/8 перемогли Німеччину і я забив у їх ворота переможний гол в овертаймі. Також мене викликали у головну національну команду.

Тепер всі мої думки про наступну гру. Віддамо всі сили аби здобути позитивний результат».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах