28812
14:18 16.102020

Найближчого вікенду «Минай» зіграє проти «Маріуполя»

Спорт 6074

Завтра, 17 жовтня, закарпатська команда зіграє свій другий домашній матч в сезоні. Суперник – ФК «Маріуполь». Матч відбудеться на стадіоні ужгородському стадіоні «Авангард».

Це буде перша гра команд між собою. Щоправда, не перша зустріч тренерів Василя Кобіна та Остапа Маркевича. Останній очолював свого часу у Першій лізі і «Агробізнес», і «Чорноморець». Що цікаво, жодного разу молодший Маркевич закарпатський клуб не переміг.

Зараз він очолює свою, можна сказати, найсильнішу команду – «Маріуполь». Азовці хоч і розпочали чемпіонат з розгромної поразки «Олександрії» 1:4, але з часом їх гра та результати налагодилися – дві поспіль перемоги (над «Зорею» та «Дніпром-1»), виїзна нічия з потужної нині «Ворсклою» та скандальна поразка 0:1 від «Колоса», коли пропустили наприкінці гри з не надто очевидного пенальті. Наразі посідають 7 сходинку і всього на 4 очки відстають від 1 місця.

Закарпатська команда готується дати бій команді, яка в цьому сезоні розраховує на єврокубки. Поки що в цьому сезоні минайці не втрачали очок вдома. Звісно, є бажання продовжити традицію і далі.

«Минайці» готувалися два тижня вдома, як і їх суперник, і у повному складі. А ось з «Маріуполь» – ні, адже у молодіжну збірну викликали відразу 5 гравців.

Ще одна інтрига матчу – повернення на Закарпаття Петра Стасюка. Футболіст, який свого часу встановив рекорд матчів за «Минай» (його вже перевершив Василь Пиняшко), після переможного сезону у Першій лізі перейшов у «Маріуполь». Звісно, Петра, який є улюбленцем вболівальників «Минаю», радо зустрінуть в Ужгороді.

Зауважимо, що гра пройде без вболівальників. Таке рішення прийняли відповідні інстанції, керуючись постановою Кабінету міністрів №641 щодо організації протиепідемічних заходів під час проведення футбольних матчів в умовах карантину та з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19. Плюс Ужгород досі у «помаранчевій» зоні, а там проводити матчі заборонено.

Цікаві факти про гру:

  • Денис Кожанов є вихованцем маріупольського футболу, грав також за основну команду.
  • Команди Остапа Маркевича в офіційних матчах двічі зустрічалися з «Минаєм». У Першій лізі його «Агробізнес» програв закарпатцям на стадіоні «Минай» 2:1, а «Чорноморець» вдома зіграв з ними внічию 1:1. Вигравав лише в товариських матчах – перед стартом Першої ліги «Минай» програв вдома «Агробізнесу» 2:3.
  • Екс-«минаєць» Петро Стасюк провів за «Маріуполь» вже 5 матчів у основному складі.
  • Попередній раз «Маріуполь» грав в Ужгороді на «Авангарді» в квітні 2015-го року. І програв тоді «Говерлі» 1:2. Що цікаво, голом тоді за азовців відзначився ужгородець Чурко. До речі, в цьому сезоні він заявлений за «Шахтар».
  • Всі матчі в цьому чемпіонаті «Маріуполь» поки провів на виїзді.

Гра розпочнеться о 14.00. Пряма трансляція на телеканалі «Футбол 2», повідомляє Інформаційний департамент ФК «Минай».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Ужгородські баскетболісти боротимуться за медалі Першої ліги України
13:41
Закарпатцям пропонують перейти в особистий кабінет ТОВ «Газмережі»
12:32
Знайти роботу із зарплатою понад 12 тисяч гривень допоможуть у Закарпатській обласній службі зайнятості
12:19
Що скажуть інші? Закарпатська психологиня пояснила, чому не варто жити шаблонами
12:08
24 рулони незадекларованої імпортної плівки для ламінування опинилися на складі Закарпатської митниці
11:55
Всі новини