28938
17:00 25.102020

ФК «Ужгород» – ФК «Чернігів»: рятівний гол на завершальних хвилинах зустрічі

Спорт 4707

У суботу, 24 жовтня, на ужгородському стадіоні «Авангард» відбувся поєдинок 8-го туру Другої ліги України з футболу між «Ужгородом» та «Черніговом».

 Згідно з календарем Другої ліги України, перша зустріч ужгородців та чернігівців мала відбутися на полі останніх, однак у зв’язку з тим, що Чернігів наразі перебуває у червоній зоні карантинних обмежень, а Ужгород – у помаранчевій, Професіональна футбольна ліга ухвалила рішення змінити господаря поєдинку. Відповідно гра другого кола між цими командами відбудеться у Чернігові.

Напередодні восьмого туру колектив Володимира Васютика разом із хмельницьким «Поділлям» перебував на вершині турнірної таблиці (в активі обох команд було по 15 очок, однак у представників Срібної землі на одну зіграну гру менше), а «Чернігів» ішов дев’ятим (у п’яти поєдинках супернику ужгородців удалося набрати 7 залікових балів).

У домашньому протистоянні з командою із нижньої частини турнірної таблиці господарі прагнули взяти максимум очок, але суперник дав бій і зумів вивезти із Закарпаття один заліковий бал. З огляду на хід гри нічийний результат можна вважати задовільним для обох команд.

Вже на 2-й хв. поєдинку закарпатський ФК міг вийти вперед, але Денис Скотаренко не реалізував вихід віч-на-віч із воротарем (Анатолій Тимофєєв парирував удар нападника). Відповідь чернігівців послідувала через п’ятнадцять хвилин, коли після подачі кутового небезпечно пробивав Андрій Вересоцький. На щастя для ужгородців, м’яч у тому епізоді пролетів повз ворота.

На екваторі першого тайму команди обмінялися гольовими моментами, проте жодній із команд не вдалося їх реалізувати. У господарів на ударній позиції був Юрій Чонка (дальній постріл узяв голкіпер), а в гостей – Теймураз Мчедлішвілі (круглий після виконання перспективного штрафного удару пройшов поруч зі стійкою).

Один із ключових епізодів матчу стався на 32-й хв.: у боротьбі за м’яч, яка відбувалася в межах карного майданчика, не за правилами зіграв Ігор Вагін, за що арбітр призначив пенальті, яке за хвилину реалізував Дмитро Борщ (0:1).

Такий перебіг подій явно не влаштовував господарів поля. 15-хвилинна перерва пішла на користь закарпатській команді, яка в другому таймі відчутно переважала свого суперника: ужгородські футболісти надійно зіграли в обороні, не давши супернику створити жодного гольового моменту, та гостро в нападі. Особливо активним був Юрій Чонка: 9-й номер «Ужорода» двічі небезпечно виконував штрафні удари, але, на жаль, реалізувати бодай один із них йому не вдалося. У першому епізоді Юрій не влучив у ствір воріт, а в другому гостей урятував голкіпер. Якщо ці два стандарти були навпроти воріт, то штрафний удар на 72-й хв. був на лівому фланзі. Пробивати по воротах із такої позиції незручно, тож Чонка зробив якісну подачу на Сергія Машталіра, який головою намагався спрямувати м’яч у ворота, однак у тому епізоді нашому гравцю забракло точності.

Наприкінці зустрічі господарі всіма силами пішли вперед і таки досягли свого. На четвертій компенсованій хвилині верхова подача у штрафний майданчик від Романа Ценя завершилася результативним ударом головою у виконанні Павла Тищука (1:1). На цьому ужгородці не зупинилися і спробували забити вдруге та вирвати перемогу, однак часу для цього вже не залишалося. Фінальний свисток Романа Галіцина зафіксував результативну нічию – 1:1.

Наступний поєдинок ФК «Ужгород» також зіграє вдома. 30 жовтня представники Срібної землі прийматимуть ФК «Карпати» (Галич).

«Ужгород» – «Чернігів» – 1:1 (0:1)

Голи: Дмитро Борщ 33 (пен.) – Павло Тищук 94.

«Ужгород»: Михайло Готра, Мар’ян Січка, Максим Минайленко, Стефан Федак (Василь Беца 46), Роман Цень, Ігор Вагін, Володимир Дуран, Юрій Чонка, Сергій Машталір, Вадим Ференцик (Павло Тищук 70), Денис Скотаренко (Іван Капустей 87).

Головний тренер – Володимир Васютик.

«Чернігів»: Анатолій Тимофєєв, Андрій Вересоцький, Андрій Лакеєнко, Теймураз Мчедлішвілі, Дмитро Борщ, Олександр Конопко, Кирило Кривобороденко (Дмитро Мироненко 77), Артур Бибік, Богдан Лазаренко (Руслан Дедух 67), Максим Сердюк, Анатолій Кохановський (Анатолій Романченко 82).

Головний тренер Вадим Постовий.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах