28955
13:28 26.102020

Результативний футбольний двобій ковалівців та минайців

Спорт 3378

Наприкінці минулого тижня ФК «Минай» відправився на Київщину, де в рамках 7-го туру української Прем’єр-ліги зустрічався з ковалівським «Колосом».

Це була перша зустріч ковалівців та минайців в історії. Раніше ці команди між собою не зустрічалися. Футбольні фахівці віддавали перевагу колективу Руслана Костишина, аргументуючи це тим, що в «Колоса» більший досвід виступів на високому рівні, якісніший підбір виконавців та на їх боці фактор домашнього поля (зазначимо, що на новій арені у с. Ковалівка місцева команда ще не поступалася – у трьох поєдинках були здобути дві перемоги та одна нічия).

Погоджуватися зі статусом аутсайдера закарпатці не хотіли. Минайський колектив жваво розпочав поєдинок і вже на 1-й хв. завдав удару в площину воріт. Пробивав Данило Книш, який вперше вийшов в основному складі в матчі УПЛ. На жаль, продемонструвати 100-відсоткову реалізацію нашій команді не вдалося – дальній постріл 17-го номера взяв голкіпер Владислав Кучерук.

Опісля гості продовжили активно йти вперед і на 17-й хв. заробили пенальті. Син головного тренера «Колоса» – Денис Костишин – рукою зіграв у власному карному майданчику, за що рефері вказав на позначку. До м’яча підійшов Анатолій Нурієв і за кілька миттєвостей зробив рахунок – 0:1.

Відповідь ковалівців не забарилася – вже за дві хвилини рахунок знову став нічийним. Андрій Богданов зі стандарту зробив навісну передачу на дальню стійку, де ніким не прикритий Вадим Мілько переправив м’яч у сітку воріт суперника (1:1). Згодом «Колос» міг забити вдруге, але удар Євгена Смирного з-за меж штрафного майданчика парирував Антон Каніболоцький, який проводив свою першу гру в футболці «Минаю» на рівні УПЛ.

Найреальніша нагода для взяття воріт у першому таймі (якщо не брати до уваги атаки, що завершилися забитими м’ячами) виникла на 24-й хв.: господарі поля помилилися в обороні, Антон Шиндер перехопив м’яч і впритул розстрілював Кучерука, та Владислав цей удар відбив; далі «круглий» потрапив до Анатолія Нурієва, який пробивав по незахищених воротах, але у ствір воріт закарпатець не влучив.

Ще одна гольова нагода в 7-го номера «Минаю» виникла на 61-й хв., однак прицільний удар із гострого кута парирував голкіпер. А вже за хвилину страж воріт «Колоса» був безсилим при стандарті гостей: Тарас Саків із лівого флангу подав штрафний на дальню стійку, де Антон Шиндер головою вколотив м’яч у сітку воріт (1:2).

Якщо в першому таймі ковалівцям знадобилося дві хвилини, щоб відновити паритет, то в другому – одна. За кілька миттєвостей після другого голу «Минаю» Мамаду Данфа зробив рахунок – 2:2.

У завершальній 10-хвилинці гості могли провести третю гольову атаку і вирвати перемогу, але Денис Кожанов із хорошої ударної позиції пробив вище воріт.

Як розповідали після гри наставники обох команд, нічийний рахунок – справедливий підсумок матчу. Посперечатися з такими висловами складно, адже жодна з команд у цьому протистоянні не заслуговувала на поразку.

Здобутий заліковий бал не дозволив закарпатцям покращити своє турнірне становище: «Минай» продовжує займати дванадцяте місце. Наступний поєдинок команда Василя Кобіна зіграє 1 листопада вдома проти львівського «Руху».

«Колос» (Ковалівка) – «Минай» – 2:2 (1:1)

Голи: Вадим Мілько 19, Мамаду Данфа 63 – Анатолій Нурієв 17 (пен.), Антон Шиндер 62.

«Колос»: Владислав Кучерук, Микита Кравченко, Віталій Гавриш, Максим Максименко (Олег Ільїн 46), Олександр Чорноморець, Владислав Ємець, Вадим Мілько, Андрій Богданов (Євген Задоя 78), Євгеній Смирний (Євгеній Ісаєнко 59), Денис Костишин (Мамаду Данфа 46), Володимир Лисенко (Євген Селезньов 59).

Головний тренер – Руслан Костишин.

«Минай»: Антон Каніболоцький, Олександр Сніжко (Олег Голодюк 64), Тарас Саків, Антон Шиндер (Рустам Ахмедзаде 80), Василь Пиняшко (Олександр Маткобожик 80), Андрій Ткачук, Шеммі Маємбе, Анатолій Нурієв, Міслав Матіч (Максим Лопирьонок 64), Данило Книш (Денис Кожанов 76), Кирило Меліченко.

Головний тренер – Василь Кобін.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах