29031
14:28 2.112020

«Минай» та «Рух» голів не забивали

Спорт 5539

1 листопада головна футбольна команда Закарпаття – «Минай» – зустрічалася з львівським «Рухом». Поєдинок 8-го туру української Прем’єр-ліги відбувся на ужгородському стадіоні «Авангард».

Це була зустріч новачків елітного футбольного дивізіону України. Окрім того, деякі футбольні фахівці назвали це протистояння новим західноукраїнським дербі.

Обидва колективи перебувають у нижній частині турнірної таблиці. У поєдинках з командами, рівними за класом, минайці та львів’яни докладають максимум зусиль, аби здобути очки й покращити своє становище. Насамперед ФК прагнули зберегти власні ворота неушкодженими, а вже потім думали про атаку.

Як господарі, так і гості будували свою гру від оборони, тож не варто було очікувати на видовищний футбол. Тільки подекуди атаки завершувалися ударами по воротах. І лише окремі з них несли справжню загрозу.

Загалом у першому таймі були три гольові епізоди. Усіх їх створили футболісти «Минаю». На 3-й хв. небезпечного удару з гострого кута завдавав Шеммі Маємбе, однак замбійцю забракло точності. На 17-й хв. прицільно вдарив головою Андрій Ткачук, та кіпер гостей впорався. Ще одна нагода для взяття воріт виникла на 33-й хв.: господарі поля заробили право на штрафний, який узявся виконувати Тарас Саків; удар вийшов перспективним, але Олександр Бандура парирував його.

На початку другого тайму м’яч таки влетів у сітку воріт, однак відразу був скасований: гравець «Руху» в тому епізоді допоміг собі рукою. Через кілька хвилин команди обмінялися схожими моментами: у гостей зі штрафного майданчика пробивав Микола Кухаревич, а в господарів – Анатолій Нурієв. В обох епізодах у воротах надійно зіграли голкіпери.

Ще один небезпечний момент виник на 70-й хв., коли із 17 метрів «стріляв» Денис Кожанок, але м’яч пролетів над воротами.

На завершальних хвилинах зустрічі справа до загострень не доходила, тож гра завершилася закономірно – 0:0. До слова, це друга нічия поспіль для команди Василя Кобіна.

Наступний поєдинок «Минай» зіграє в суботу, 7 листопада, проти чернігівської «Десни». Цей матч буде виїзним для закарпатської команди.

«Минай» – «Рух» (Львів) – 0:0

«Минай»: АндрійПопович, Олександр Сніжко (Олексій Хахльов 77), Тарас Саків, Антон Шиндер (Рустам Ахмедзаде 77), Василь Пиняшко (Денис Кожанов 61), Андрій Ткачук, Шеммі Маємбе (Олександр Маткобожик 61), Анатолій Нурієв, Максим Лопирьонок, Данило Книш (Дмитрій Павліш 90), Кирило Меліченко.

Головний тренер – Василь Кобін.

«Рух»: Олександр Бандура, Мілош Стаменковіч, Вадим Парамонов (Ігор Дуць 46), Ерік Ґліга, Юрій Копина, Андрій Кухарук, Валерій Федорчук, Богдан Бойчук, Микола Кухаревич, Василь Руніч (Остап Притула 78), Юрій Климчук.

Головний тренер – Іван Федик.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах