29202
15:56 20.112020

СК «Тячів» – чемпіон першої ліги Закарпаття з футболу

Спорт 4863

Вчора, 19 листопада, на футбольному полі стадіону «Карпати» в Хусті було поставлено крапку в змаганнях першолігівців. За звання абсолютного переможця змагалися чемпіони Східної та зон Західної відповідно СК «Тячів» та «Колос» (Іванівці).

Потрібно враховувати, що поле по довжині на стадіоні відповідає всім вимогам, а по ширині дещо вужче: хоч і стандартне, та все ж за мінімумом. Через це вільного простору практично не виникало, претенденти на звання чемпіона віддавалися протидії один одному сповна.

Матч розпочався атаками «Колоса». Він настільки потужно виглядав попереду, що, здавалося, ось-ось заб’є м’яч. Та захист суперника витримав. Більше того, здійснив за перші 15 хв. дві серйозні контратаки, які теж могли завершитися взяттям воріт. Особливо в підопічних Павла Оржеховського виділявся Микола Фіцай, який за дві хвилини до перерви й реалізував свій шанс. Це якщо забігати наперед. А якщо слідувати сюжетній лінії зустрічі, то після натиску футболістів з Іванівців на початку зустрічі пізніше гра підрівнялася. Віддати перевагу комусь було важко. Особливо надійно діяли воротарі й загалом оборонці команд.

У другому таймі від самого його початку й до кінця (а в поєдинку арбітр додав цілих 5 хвилин) на полі панувало напружене суперництво. Ніхто не хотів поступатися. Та голів більше не вдалося забити. Нікому.

У цілому в центрі поля впевнено почувався колектив Іванівців, а більше гострих моментів створили все ж тячівці. До речі. Обидва суперники змагалися за звання чемпіона першої ліги й минулого року. Тоді після нічиєї 1:1 за пенальті кращими виявилися футболісти з Мукачівщини (5:4), а тепер – мінімальна перевага в їхнього суперника.

Організатори відзначили кращих гравців зустрічі Мирослава Бундаша-молодшого («Колос»), Андріана Бабича («Тячів»), президентів клубів Олександра Ґоґу («Колос») та Роберта Ердива (Тячів), тренерів Мирослава Бундаша-старшого («Колос») і Павла Оржеховського («Тячів»).

Кожна команда отримала золоті медалі та дипломи за перемоги в зоні, окремо – нагороди за участь у фінальній зустрічі, а тячівці – ще й кубок за головну вікторію.

Відзначили й Василя Форкавця, директора стадіону (за підготовку останнього та з нагоди 100-річчя Закарпатської асоціації футболу), а також пам’ятні призи отримали арбітри й делегат (ужгородці Назарій Дьордь, Сергій Боднар, Андрій Касаткін і Йосип Шитєв).

На цьому все. Важка першість із футболу в лещатах коронавірусної пандемії завершилася.

СК «Тячів» – ФК «Колос» (Іванівці) – 1:0 (1:0)

Гол: Микола Фіцай 43.

СК «Тячів»: Юрій Пахомов, Андріан Бабич, Вадим Волошинський, Василь Фіцай, Василь Манжос, Олег Менджул, Павло Оржеховський, Іван Попович, Микола Фіцай, Михайло Фіцай (Євгеній Корецький, 87), Олександр Шимон (Сергій Гирич, 61).

Тренер: Павло Оржеховський.

ФК «Колос»: Юрій Нагорнюк, Мирослав Бундаш-молодший (Віктор Савчинець, 46), Сергій Гичка, Олександр Кузьма, Сергій Клочанка, Мирослав Ільницький, Мирослав Бундаш, Сергій Бобик (Олександр Меденці, 46), Євген Машіка, Олександр Пінджоля (Михайло Ковач, 72), Юрій Стець.

Тренер: Мирослав Бундаш-старший.

Закарпатська асоціація футболу

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах