29286
15:33 27.112020

Ріпо Малепе: «Минай» – технічна команда з хорошими футболістами

Спорт 4245

Одним із крайніх новачків «Минаю» у цій частині чемпіонату став Ріпо Малепе Терсайу. Це не просто легіонер з Південної Африки, а перший футболіст в Україні з цієї далекої країни. А ще – він капітан олімпійської збірної ПАР і має всі шанси поїхати на Ігри в Токіо-2021, якщо вони, звісно, відбудуться. Таким чином, буде першим «минайцем» на такому престижному турнірі.

Ріпо вже встиг освоїтися в своєму новому клубі та дебютувати в ньому (1 вихід за основну команду в грі з «Десною» та 1 за дубль проти «Руха»). А ще Ріпо встиг за час перебування в «Минаї» злітати у Саудівську Аравію на збір своєї збірної. Ось що про це розповів сам Малепе:

«Так, після гри з «Десною» я відправився у розташування олімпійської збірної ПАР на збір. Ми полетіли у Саудівську Аравію, де зіграли 2 товариські матчі з місцевою збірною. Першу гру не грав, дали відпочити після довгої дороги. А на другий матч тренер випустив мене, ми зіграли з аравійцями 1:1. Радий був поїхати та зустрітися із старими друзями.

Дійсно, наша збірна пробилася на Олімпіаду в Токіо. Чи є шанси потрапити мені туди? Якщо буду наполегливо працювати, то вони, звісно, будуть. Але навіть враховуючи, що я капітан збірної, то мені нема гарантії, що потраплю у підсумкову заявку на Ігри. Тому зроблю все аби потрапити в Японію. До речі, на минулій Олімпіаді, в 2016 у Ріо-де-Жанейро, я теж грав у складі своєї збірної (тоді ПАР зайняло 4 місце у своїй підгрупі з Бразилією, Данією та Іраком). Щодо збірних, то поки зосереджений на підготовці до Олімпіаді, але декілька разів мене викликали і в національну збірну.

До речі, на мою футбольну кар’єру дуже вплинув факт проведення чемпіонату світу в ПАР в 2010-му. Коли світові зірки футболу прилетіли в нашу країну, то зрозумів, що будь-яка мрія може здійснитися. В тому числі і моя, коли вирішив стати професійним гравцем. Тому продовжив наполегливо працювати.

Як я опинився в Україні? Мені запропонували такий варіант і це стало для мене викликом. Я дуже хочу реалізувати цей шанс – зіграти у новому для себе чемпіонаті і стати сильнішим футболістом. УПЛ – дуже хороша ліга, де велика конкуренція. В Україні загалом сильний футбол, який вимагає від тебе постійної концентрації на полі та хорошої фізичної форми.

Я дуже радий бути частиною «Минаю» – хороша та технічна команда з класними та, можна сказати, скромними футболістами. Єдина проблема – мовна, але з часом, думаю, зможемо покращити комунікацію з усіма. Позиція на полі? Я не тільки можу зіграти в опорній зоні, а й будь-де, де скаже тренер.

Яка моя футбольна мрія? Хочу зіграти в Лізі чемпіонів, а ще пробитися з національною збірною на чемпіонаті світу. Я вже зіграв і на Олімпіаді, і на чемпіонаті світу U-20 (в 2017 році у Південній Кореї) ».

Інформаційний департамент ФК «Минай»

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Ужгородські баскетболісти боротимуться за медалі Першої ліги України
13:41
Закарпатцям пропонують перейти в особистий кабінет ТОВ «Газмережі»
12:32
Всі новини