29392
14:15 7.122020

Минулий тиждень для ФК «Минай» вийшов украй невдалим

Спорт 2616

Команда Василя Кобіна вилетіла з Кубка України та зазнала нищівної поразки в чемпіонаті.

Після домашньої поразки від луганської «Зорі» (0:3) на закарпатську команду чекали складні виїзні матчі з «Олександрією» (2 грудня) та донецьким «Шахтарем» (5 грудня). На жаль, зачепитися за позитивний результат представникам Срібної Землі не вдалося. В обох згаданих протистояннях наші футболісти зазнали розгромних поразок. А статистика забитих пропущених м’ячів у трьох останніх зустрічах – 1:11.

Розпочнемо із другого за значущістю футбольного турніру нашої держави – Кубка України. На стадії 1/8 фіналу «Минай» зустрічався з «Олександрією». Колектив Володимира Шарана був фаворитом цього протистояння, однак закарпатці готувалися дати бій міцному супернику. До того ж у представників Срібної Землі є досвід звитяг над «Олександрією» (у рамках 2-го туру УПЛ команда Василя Кобіна здобула мінімальну перемогу з рахунком 1:0).

Але створити мінісенсацію закарпатцям не вдалося. Кубкове протистояння минайців та олександрійців проходило за переваги останніх. Господарі поля швидко забили гол (Роман Вантух на 6-й хв. реалізував вихід віч-на-віч з воротарем) і впевнено контролювали хід поєдинку.

Якщо в першому таймі у ворота Антона Каніболоцького влетів тільки один м’яч, то після перерви – два. На 62-й хв. Валерій Бондаренко завдав точного удару з 11-метрової позначки, а в компенсований арбітром час Олексій Довгий результативно зіграв після подачі кутового.

Щодо закарпатців, то вони також створили декілька гольових нагод, але переграти Юрія Паньківа їм не вдалося.

У підсумку «Олександрія» здобула переконливу перемогу з рахунком 3:0 і пройшла до наступного раунду Кубка України, а «Минай» удруге у своїй історії завершив виступи на стадії 1/8 фіналу.

Минули всього два дні, і на закарпатський ФК чекав надскладний матч проти чемпіона України. У рамках 12-го туру УПЛ колектив Василя Кобіна на виїзді протистояв донецькому «Шахтарю».

«Гірники» за багатьма показниками переважали дебютанта елітного футбольного дивізіону й цілком закономірно здобули більш ніж переконливу перемогу з рахунком 5:1.

Результативними ударами у складі донеччан відзначилися Фернандо (21), Манор Соломон (29) та Микола Матвієнко (49). Ще два м’ячі у ворота минайців влетіли після рикошетів від Олега Допілки (20) та Максима Лопирьонка (72). Єдиний гол у складі закарпатської команди на рахунку Анатолія Нурієва (35). До слова, 7-й номер «Минаю» міг оформити дубль, та з 11-метрової позначки влучив у поперечину воріт.

Наразі «Минай» займає 11-ту сходинку в турнірній таблиці. В активі закарпатської команди 9 очок, що на два менше, ніж в «Інгульця» (Петрове), який замикає десятку. Проте в нашої команди на одну зіграну гру менше.

Покращити своє турнірне становище закарпатці спробують найближчої суботи, 12 грудня. В останньому офіційному матчі 2020 року «Минай» у гостях гратиме з полтавською «Ворсклою», яка перебуває на четвертому місці в чемпіонаті (колектив Юрія Максимова у 12 поєдинках виборов 19 пунктів).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини