29425
17:39 11.122020

Закарпатські гандболісти здолали сумчан

Спорт 4093

10–11 грудня в ужгородському СК «Юність» відбулися матчі 5-го туру Вищої ліги України з гандболу між місцевими «Карпатами» та ГК «RGM Group-СумДУ» (Суми).

До звітних поєдинків закарпатська команда підходила у статусі одноосібного лідера чемпіонату. У шести поєдинках колектив Віталія Уманця здобув 11 очок, що на чотири більше ніж у трьох найближчих переслідувачів. Одним з таких переслідувачів був «RGM Group-СумДУ».

У домашніх протистояннях із сумськими гандболістами «карпатівці» прагнули здобути максимальний результат і збагатити свою очкову скарбничку на чотири пункти. Із цим завданням наші хлопці впоралися.

Перший поєдинок між сумчанами та закарпатцями проходив за абсолютної переваги господарів. Ужгородські гандболісти зі стартового свистка помчали вперед і з плином часу тільки збільшували свою перевагу. Вже в першому таймі «Карпати» випереджали «RGM Group-СумДУ» на сім м’ячів (23:16).

Після перерви закарпатська команда не зупинилася, а продовжила нарощувати гандикап. У підсумку гра завершилася розгромною перемогою ужгородців з рахунком 46:31.

Вагомий внесок у звитягу своєї команди зробили Ярослав Котюк (9 м’ячів), Роман Літінський (7), Нікіта Соколівський (7), Олександр Місяйло (7), Нікіта Семідоцький (5), Олександр Польогкий (4), Михайло Данило (2), В’ячеслав Терещенко (2), Владислав Бовкун (1), Максим Шурнюк (1) і Дмитро Яковець (1).

На відміну від першого матчу, другий – проходив у доволі рівній боротьбі. Сумчани видали сильний перший тайм і протягом більшої його частини лідирували в рахунку. Але зберегти позитивний для себе результат підопічним Максима Кунпана не вдалося. Наприкінці стартової 30-хвилинки господарі майданчика відновили паритет (17:17), а на старті другої частини матчу вийшли вперед і вже не відпускали переможний результат. У підсумку поєдинок завершився вікторією «Карпат» з рахунком 31:29.

Результативними кидками у складі закарпатської команди відзначилися Ярослав Котюк (7), Нікіта Семідоцький (5), Роман Літінський (4), Олександр Польогкий (4), Олександр Місяйло (3), Нікіта Соколівський (2), Денис Барутенко (1), Владислав Бовкун (1), Станіслав Кириленко (1), В’ячеслав Терещенко (1), Максим Шурнюк (1) і Дмитро Яковець (1).

У наступному, шостому, турі «Карпати» на виїзді зустрінуться із дніпровським «УДХТУ», який входить до топ-3. Поєдинки заплановані на лютий 2021-го року.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах