29441
14:38 14.122020

Закарпатські гімнастки здобули призові місця на всеукраїнському турнірі

Спорт 10268

Нещодавно в Києві відбувся І Всеукраїнський турнір з художньої гімнастики «1ONA CUP 2020» серед дівчат 2005–2016 рр.н. Наш край на престижних змаганнях представляли 12 гімнасток з ужгородського СК «Пірует».

Закарпатські дівчата під керівництвом досвідчених тренерів Любові Джуган та Анни Надь продемонстрували високі результати й зуміли вибороти дві медалі. Серед дівчат 2011 р.н. у вправі з обручем третє місце зайняла Дар’я Богдан. А з-поміж гімнасток 2013 р.н. у вправі з м’ячем «срібло» виборола Софія Гливляс.

Стосовно інших наших спортсменок, то всі вони зуміли потрапити до десятки найкращих, що є доволі хорошим показником. У віковій категорії 2014 р.н. змагалися двоє закарпаток: у вправі без предмета Єлизавета Ябрик була 6-ю, а Каміла Фединишинець – 9-ю. Серед спортсменок 2013 р.н. Анастасія Овчарова фінішувала 5-ю (вправа з обручем), а Дарина Горленко – 10-ю (вправа без предмета). З-поміж гімнасток 2011 р.н. Анна Надь була 6-ю (вправа з обручем), Неоніла Ярмолюк – 7-ю (вправа без предмета), а Марія Вайдич – 9-ю (вправа з м’ячем). У віковій категорії 2010 р.н. Емілія Газуда посіла 6-ту сходинку (вправа з м’ячем), а Софія Хассан – 8-му (вправа з обручем). Серед спортсменок 2008 р.н. у вправі з обручем Анастасія Продан посіла 10-те місце.

«Турнір відбувся на високому організаційному рівні. Тут зібралися сильні гімнастки з різних куточків України. Я задоволена результатами наших дівчат, адже потрапити на п’єдестал пошани та зайняти місця в топ-10 при такому сильному складі учасників – це успіх», – розповіла тренер СК «Пірует» Любов Джуган.

Зазначимо, що переможці й призери турніру отримали дипломи, медалі та пам’ятні подарунки.

Довідка: у СК «Пірует» працюють двоє тренерів – Любов Джуган та Анна Надь. Загалом у клубі займається близько 70-80 дітей, які поділені на декілька груп: початкова, молодша, середня і старша. Вихованки беруть участь у всіх офіційних стартах та багатьох різноманітних турнірах. Команда в складі судді, тренера та вихованок неодноразово змагалася й на міжнародних змаганнях.

Читайте також: Одна з кращих тренерів Закарпаття розповіла про специфіку художньої гімнастики

«У нашому колективі панує здорова та позитивна атмосфера. Кожного літа клуб проводить спортивні збори (з масажем, здоровим харчуванням та тренуванням різного характеру). Напередодні новорічно-різдвяних свят організовуємо для дітей свято з Дідом Морозом, подарунками та показовими виступами гімнасток.

Ми намагаємося розкрити талант кожної гімнастки. Виховати у них відчуття краси та навчити викладатися у своїй справі на всі 200%. Ми мріємо, щоб дівчата досягали своїх цілей та вірили, що нема нічого неможливого. Головне кожного дня працювати над собою», – каже Любов Джуган.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини