29476
11:36 16.122020

Троє закарпатських футболістів увійшли до символічної збірної першого півріччя Другої ліги України

Спорт 4456

Sport Arenа назвала 33 найкращих гравців першого півріччя Другої ліги сезону 2020/21.

До когорти найкращих увійшли футболісти «Ужгорода» Адріан Пуканич та Юрій Чонка, а також гравець галицьких «Карпат» Вадим Мердєєв.

Ось що про них пишуть:

Центральний півзахисникАдріан Пуканич (ФК «Ужгород»)

37 років – 7 матчів (630 хвилин) – 6 голів, 2 асисти

В особі Адріана Пуканича ФК «Ужгород» здобув справжнього лідера – він є головним організатором атак своєї команди завдяки високій культурі пасу та гарному баченню поля, він виконує більшість стандартів як під прямий удар, так і під подачу, нарешті, він забиває більше за кадрових форвардів. Цей сезон підтверджує високий клас Адріана та його особисту мотивацію – колишній гравець збірної України, донецького «Шахтаря» та низки вітчизняних клубів є найефективнішим серед ровесників на всеукраїнському рівні, а ФК «Ужгород», якби не тяжкі збитки від коронавірусного спалаху, був би на ще вищому рівні – зараз він реально може претендувати на підвищення в класі.

Правий півзахисник – Юрій Чонка (ФК «Ужгород»)

29 років – 8 матчів (574 хвилини) – 1 гол, 5 асистів

Не можна не віддати належне й Юрійю Чонці – напевно, найбільш тонкому розпасівнику ФК «Ужгород», володарю непоганого удару та одному з найгостріших гравців своєї команди. Свого часу він подавав великі надії в дублі класичного «Металіста», побував у закордонних чемпіонатах, але в розцвіті сил виступав на регіональному рівні. Можна впевнено говорити, що Юрій значно посилив ФК «Ужгород» і навіть з поверненням Сергія Машталіра зберіг свою важливість для атакувальних побудов команди Володимира Васютика.

Лівий півзахисник – Вадим Мердєєв («Карпати» Галич)

18 років – 11 матчів (662 хвилин) – 4 голи, 2 асисти

Серед тих юних гравців, яких презентували на всеукраїнській дорослій арені галицькі «Карпати», Вадим Мердєєв виявився одним із найбільш швидко прогресуючих. Швидкий, здатний зіграти на обох краях, ефективний у різних поєднаннях атаки (що особливо важливо для команди-новачка дивізіону, остаточний стартовий склад якої визначився вже після серії дозаявок – ближче до завершення осінньої частини сезону). Швидкість, вміння підіграти та пробити, а також діяльна участь у шести результативних комбінаціях – це непоганий аванс на майбутнє.

Загалом символічна збірна першого півріччя Другої ліги України з футболу має такий вигляд:

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах