29506
13:01 19.122020

Ужгородські гандболістки здолали принципових суперниць

Спорт 3911

17–18 грудня в Южному відбулися матчі 6-го туру жіночої Суперліги України з гандболу між миколаївським «Реалом» та ужгородськими «Карпатами».

Протистояння цих команд мають принциповий характер. Більшість поєдинків за їхньою участю проходять у цікавій конкурентній боротьбі. Такими вони були і в першому колі змагань. На своєму майданчику закарпатський ГК в напруженій боротьбі виборов чотири очки (перший поєдинок завершився внічию 28:28, а в другому – наші дівчата здобули перемогу рахунком 30:26).

Минулого сезону «Реал» та «Карпати» вели очну боротьбу за срібні медалі. На жаль, ужгородки цей двобій програли й зайняли третє місце. У сезоні 2020/21 «Карпати» роблять усе можливе, аби взяти реванш і повернути собі срібні медалі Суперліги. Щоб стати ближчими до своєї мети, у поєдинках проти миколаївок ужгородки намагалися набрати якомога більше залікових балів.

Перша гра. «Реал» (Миколаїв) – «Карпати» (Ужгород) – 25:30

У першій половині поєдинку на майданчику були «гойдалки»: команди по черзі володіли ініціативою, не відпускаючи суперниць на відстань більше трьох м’ячів. Переможця першої 30-хвилинки виявлено не було: на перерву команди пішли за нічийного рахунку – 11:11.

Вирішальним у цій зустрічі був старт другого тайму. Колектив Віктора Чернова результативно зіграв у нападі й надійно відпрацював у захисті, завдяки чому вдалося заволодіти перевагою в чотири результативні кидки (13:17).

Закарпатські гандболістки розуміли ціну перемоги та міць суперника, тож відповідально підійшли до завершальної фази матчу. У підсумку наші дівчата встояли і святкували перемогу з рахунком 25:30.

Вагомий внесок у звитягу ужгородського ГК зробили Каріна Байрак (8 м’ячів), Анастасія Полєтаєва (5), Каріна Колодюк (5), Яна Готра (4), Вероніка Фучко (4), Христина Сендрей (2) та Олена Пилип’юк (2).

Друга гра. «Реал» (Миколаїв) – «Карпати» (Ужгород) – 30:37

Закарпатські гандболістки на високому рівні провели першу 30-хвилинку і створили комфортний гандикап у 8 м’ячів (14:22). З огляду на малюнок гри, друга половина матчу стала формальністю.

Дійсно, ужгородська команда впевнено контролювала хід зустрічі й не давала миколаївкам жодного шансу на камбек. У підсумку поєдинок завершився цілком справедливою перемогою «Карпат». Цього разу з рахунком 30:37. Результативними кидками в складі команди-переможниці відзначилися Каріна Байрак (9), Вероніка Фучко (6), Анастасія Полєтаєва (6), Каріна Колодюк (6), Яна Готра (4), Христина Сендрей (4) та Аліса Петрів (2).

Завдяки перемогам над принциповими суперницями карпатівки наблизилися до другого місця. Наразі ужгородський ГК відстає від «Дніпрянки» на три залікові бали, однак у нашої команди дві гри в запасі. Тож за втраченими очками саме «Карпати» йдуть другими. А лідерство Суперліги впевнено втримує львівська «Галичанка».

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
Всі новини