29836
14:29 1.022021

Ужгородські гандболістки поступилися лідеру української Суперліги

Спорт 3495

У п’ятницю та суботу, 29–30 січня, відбулися поєдинки 8-го туру жіночої Суперліги України з гандболу між «Галичанкою» та «Карпатами».

Протистояння львівських і ужгородських гандболісток мають принциповий характер. Неодноразово саме між цими колективами розігрувалися найвищі місця на п’єдесталі пошани. На жаль, протягом останніх років карпатівки поступаються «Галичанці» й зосереджуються на суперництві за «срібло».

У нинішньому сезоні точиться напружена та безкомпромісна боротьба за топ-3, тож наші дівчата в кожному поєдинку намагаються викластися на максимум і взяти якомога більше очок, аби виконати поставлені перед командою завдання.

До звітних ігор «Галичанка» підходила в статусі лідера чемпіонату, а «Карпати» були її найближчими переслідувачами. Різниця між першою та другою командами становила 11 очок (це попри те, що львів’янки зіграли на два матчі більше).

Скоротити відставання й відновити хоча б мінімальну інтригу в боротьбі за лідерство закарпатській команді не вдалося. Львів’янки за всіма показниками переважали карпатівок і цілком справедливо здобули чергові перемоги. У першому матчі був зафіксований рахунок 35:18 (перший тайм – 17:5), а в другому – 28:20 (перший тайм – 11:9).

Результативними діями у складі «Карпат» відзначилися Каріна Байрак (2 м’ячі в першій грі та 6 у другій), Аліса Петрів (3+3), Ольга Макаренко (2+2), Христина Сендрей (1+3), Вероніка Фучко (1+1), Анастасія Полетаєва (2+3), Каріна Колодюк (7+0), Тетяна Олійник (0+1) та Олена Пилип’юк (0+1).

У паралельних матчах 8-го туру миколаївський «Реал» двічі обіграв столичний «ТНУ-ДЮСШ-21» (31:22, 33:24), а херсонська «Дніпрянка» виявився сильнішою за збірну команду Києва (29:20, 34:28).

З урахуванням цих результатів ужгородські «Карпати» втратили місце у верхній частині турнірної таблиці й змістилися на четверту позицію. Але варто зауважити, що в закарпатської команди дві гри в запасі (проти аутсайдера – «ТНУ-ДЮСШ-21), і в разі успішних виступів колектив Віктора Чернова може повернути собі місце в топ-3.

Зазначимо, що в наступному турі карпатівки приймуть «Дніпрянку», а в потім поїдуть у гості до збірної команди Києва. Сподіваємося, ужгородський ГК набере достатню кількість очок, аби другий етап чемпіонату провести у верхній трійці.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини