29945
14:09 8.022021

«Ужгородські вовки» – чемпіони Закарпаття з хокею

Спорт 17718

У суботу та неділю, 6–7 лютого, на ужгородській ковзанці «Ice Land» відбулися вирішальні поєдинки чемпіонату області з хокею сезону 2020/21.

У фіналі «Ужгородські вовки» зійшлися зі «Спартаком», а в матчі за «бронзу» «Шахтарські барси» зустрічалися з «Синевиром». Згідно з регламентом, команди грали до двох перемог. Якщо в протистоянні за третє місце інтрига зберігалася зі старту першого поєдинку до завершення другого, то в головному матчі чемпіонату вона згасла доволі швидко.

Перша зустріч «Шахтарських барсів» та «Синевира» вийшла досить результативною. Уже на початку було закинуто три шайби. Усі вони виявилися на рахунку «барсів». Після перепочинку «синевирці» зібралися й забили два голи у відповідь, скоротивши відставання до мінімуму. У завершальній частині зустрічі гольові нагоди виникали як в одних, так і в других, однак реалізувати їх жодній із команд не вдалося. Цікаве та видовищне протистояння завершилося на користь «Шахтарських барсів» (3:2).

Наступного дня команди діяли обережно, відповідно до гольових нагод, і самих результативних кидків було значно менше. Перші два періоди взагалі закінчилися безгольовою нічиєю – 0:0. Такий рахунок зберігався до завершальних хвилин третього періоду, та незадовго до фінального свистка «Шахтарські барси» завдали точного удару, який приніс їм бажану перемогу (1:0) і разом з тим бронзові медалі.

На жаль, фінальні протистояння, на відміну від ігор за третє місце, вийшли менш видовищні. «Ужгородські» вовки були фаворитами чемпіонату й доволі впевнено здобули бажаний титул. Перший поєдинок між «Спартаком» та «Ужгородськими вовками» завершився розгромною перемогою останніх з рахунком 0:5 (0:4, 0:1, 0:0). У другій грі «вовки» знову підтвердили свій високий статус і обіграли «спартаківців» з рахунком 0:3 (0:1, 0:2, 0:0).

Таким чином чемпіоном Закарпаття з хокею сезону 2020/21 стали «Ужгородські вовки». «Срібло» здобув «Спартак», а бронзу – «Шахтарські барси». «Синевир» цього року залишився без нагород (підсумкове четверте місце).

Відзначимо, що кращими бомбардирами чемпіонату стали Крістіан Кравз («Спартак») та Олександр Добоні («Ужгородські вовки»). Кращим воротарем визнали Федора Шандора («Ужгородські вовки»), кращим захисником – Олександра Роговича («Синевир»), а кращим нападником – Микиту Свінзицького («Шахтарські барси»).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах