29963
13:01 9.022021

Ужгородські баскетболісти поступилися чернівчанам

Спорт 4079

Минулого вікенду, 6–7 лютого, відбулися чергові матчі Першої ліги України з баскетболу сезону 2020/21. У рамках 9-го туру «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» на виїзді зустрічався з чернівецьким «Че-Баскетом».

Нинішній сезон головна баскетбольна команда Закарпаття проводить не найкращим чином: за підсумками 8 зіграних турів ужгородці розташувалися на останній сходинці турнірної таблиці групи №3 (в активі нашого БК тільки дві перемоги в 14 іграх). Одна зі здобутих звитяг була якраз у протистояннях із чернівчанами. У першому колі чемпіонату «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» та «Че-Баскет» обмінялися перемогами: перша зустріч, яка відбулася на майданчику ужгородської команди, завершилася на користь гостей (61:84), а в повторній грі господарі взяли реванш (85:78).

До Чернівців закарпатці вирушали за очками, проте здобути їх нашим баскетболістам не вдалося. Колектив Геннадія Водовоза переважав ужгородців і не дав їм можливості покращити своє турнірне становище.

Перша гра. «Че-Баскет» – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – 91:72

Початок матчу у виконанні закарпатської команди був непоганий: гості злагоджено діяли на стартових хвилинах і певний час лідирували (на 6-й хв. рахунок на табло був 8:11). Проте далі господарі перехопили ініціативу і швидко надолужили втрачене. За чотири хвилини чернівчани зуміли не тільки вирівняти становище, а й відірвалися від суперника на 7 очок (22:15). Друга чверть, як власне і кінцівка першої, проходила за переваги господарів. Вони краще за суперника діяли в обороні та нападі, завдяки чому збільшили свій гандикап до 12 очок (47:35).

У третій 10-хвилинці колектив Олександра Зубковського зумів трохи скоротити відставання (64:53), але переломити хід протистояння на свою користь не вдалося. У заключній частині матчу «Че-Баскет» контролював хід гри і впевнено довів справу до перемоги. Фінальна сирена зафіксувала рахунок 91:72.

Найрезультативнішим у складі закарпатського БК був Олександр Варга (на його рахунку 24 очки). Набраними очками також відзначилися Максим Андреянов (12), Андрій Куртєв (9), Єгор Казінцев (8), Семен Семак (8), Валентин-Крістіан Вішкольц (6) та Дмитро Піскор (5).

Друга гра. «Че-Баскет» – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – 80:61

Стартові хвилини другого поєдинку також проходили за рівної гри, а от у другій половині першої чверті спостерігалася абсолютна перевага чернівецького БК. Господарі потужно зіграли в кінці стартової 10-хвилинки і створили собі комфортний гандикап у 18 очок (31:13). На досягнутому команда Геннадія Водовоза не зупинилася і перед великою перервою збільшила свою перевагу до 21 пункту (47:26).

З огляду на перипетії, що відбувалися в першій половині зустрічі, дві заключні чверті стали формальністю. Відіграти таке велике відставання юним ужгородським баскетболістам було не до снаги. Відчувши, що справу зроблено, чернівецький колектив дещо збавив оберти і став діяти по рахунку. Третя та четверта 10-хвилинки закінчилися на користь закарпатців (19:20 та 14:15 відповідно), а от загальний рахунок на табло – 80:61 – засвідчував про впевнену звитягу господарів.

Результативними кидками у складі «Ужгорода-УжНУ-ЗОДЮСШ» відзначилися Олександр Варга (32 очки), Андрій Куртєв (14), Єгор Казінцев (7), Семен Семак (4) та Валентин-Крістіан Вішкольц (4).

Наступні матчі закарпатська команда зіграє найближчого вікенду, 13–14 лютого. На виїзді «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» протистоятиме «Калушу-ПНУ».

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах