30029
13:11 14.022021

«Минай» зазнав поразки у першому офіційному матчі 2021 року

Спорт 4267

Вчора, 13 лютого, поновилася боротьба в елітному футбольному дивізіоні країни. У рамках 14-го туру української Прем’єр-ліги головна футбольна команда Закарпаття – «Минай» – приймала ФК «Львів».

Обидва колективи за підсумками першого кола чемпіонату розташувалися у нижній частині турнірної таблиці. Закарпатці у дванадцяти поєдинках набрали десять очок і займали одинадцяту сходинку, а львів’яни, маючи у своєму доробку дев’ять залікових балів, йшли тринадцятими.

У матчі з прямим конкурентом за збереження прописки в Прем’єр-лізі минайці прагнули взяти максимум очок. Як і очікувалося, господарі діяли першим номером, а гості будували свою гру від оборони. Якщо тактика Василя Кобіна дала збій, то настанови Віталія Шумського принесли команді бажаний результат.

Розпочалася гра з небезпечного моменту біля воріт Антона Каніболоцького: Шина, опинившись на вигідній ударній позиції, завдавав прицільного удару, та голкіпер «Минаю» цей постріл парирував. На 13-й хв. господарі поля припустилися помилок в обороні й гості вивели Альваро віч-на-віч з воротарем: чудову гольову нагоду бразилець не змарнував і підняв усю лаву запасних «Львова» на ноги (0:1).

Такий перебіг подій явно не влаштовував минайців, тож вони відразу помчали відіграватися. Протягом дев’яти хвилин, з 26-ї до 35-ї, закарпатці створили три гольові нагоди, та використати бодай одну з них так і не вдалося. М’яч після ударів Данила Книша та Данила Карася прийняв на себе каркас воріт, а постріл Анатолія Нурієва зі стандарту відбив Орест Костик.

Стримавши тиск суперника, гості пішли у свій наступ і наприкінці першої 45-хвилинки забили другий м’яч. Як і в першому взятті воріт, автором результативного удару став Альваро. І знову бразильський легіонер реалізував вихід один на один.

Перед свистком на перерву закарпатці могли один м’яч відквитати, та Анатолію Нурієву забракло точності: постріл 7-го номеру «Минаю» парирував голкіпер.

На старті другого тайму на поле вийшов Антон Шиндер. Досвідченому гравцю минайського ФК знадобилося всього дві хвилини, аби відзначитися: Денис Кожанов зробив навісну передачу в штрафний майданчик, гравець команди-суперника намагався вибити м’яч, але якісно це зробити йому не вдалося і «снаряд» потрапив до Шиндера, який без проблем увігнав його у сітку воріт (1:2).

Цей гол додав наснаги та оптимізму минайцям, які з усіх сил намагалися відігратися. Протягом усієї другої 45-хвилинки колектив Василя Кобіна тиснув на ворота львів’ян, та забити такі бажані м’ячі ніяк не вдавалося. То вдало діяв голкіпер «Львова», то гравцям «Минаю» бракувало точності. Найреальніша нагода для взяття воріт виникла на 81-й хв., коли Данило Карась після навісу Данила Книша головою переправляв м’яч у сітку, та на лінії воріт добре зіграв голкіпер, перевівши круглого на кутовий.

У підсумку поєдинок завершився мінімальною перемогою гостей з рахунком 1:2. Львів’яни здобули важливі три очки, які дозволили їм обійти закарпатців у турнірній таблиці. Наразі «Минай» іде дванадцятим, але вже в найближчі години може зміститися на тринадцяту сходинку, оскільки ще не всі команди зіграли матчі 14-го туру.

Наступним суперником команди Василя Кобіна буде «Олександрія». Гра відбудеться у суботу, 20 лютого, на полі ФК з Кіровоградщини.

«Минай» – «Львів» – 1:2 (0:2)

Голи: Антон Шиндер 47 – Альваро 13, 45.

«Минай»: Антон Каніболоцький, Олександр Сніжко, Данило Карась (Шеммі Маємбе 85), Ріпо Малепе, Денис Кожанов (Рустам Ахмедзаде 85), Артем Мілевський (Угочукву Огбонная 60), Міслав Матіч, Анатолій Нурієв, Олексій Шпак (Антон Шиндер 46), Данило Книш, Олександр Петрусенко (Олексій Хахльов 46).

Головний тренер Василь Кобін.

«Львів»: Орест Костик, Володимир Якімець, Міхобі Маруан, Енес Махмутовіч, Артур Ременяк (Максим Грисьо 84), Сабіно, Іван Брікнер (Олексій Довгий 57), Ернест (Фране Чір’як 61), Альваро (Дмитро Семенів 84), Шина, Ренан (Назарій Нич 57).

Головний тренер Віталій Шумський.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Ужгородські баскетболісти боротимуться за медалі Першої ліги України
13:41
Закарпатцям пропонують перейти в особистий кабінет ТОВ «Газмережі»
12:32
Знайти роботу із зарплатою понад 12 тисяч гривень допоможуть у Закарпатській обласній службі зайнятості
12:19
Всі новини