30137
20:53 20.022021

«Олександрія» розгромила «Минай»

Спорт 3480

«Сьогоднішній поєдинок 15-го туру української Прем’єр-ліги з футболу між «Олександрією» та «Минаєм» завершився переконливою перемогою господарів з рахунком 3:0.

Це була третя зустріч олександрійців та минайців у нинішньому сезоні. Вперше команди протистояли одна одній 13 вересня: тоді на ужгородському стадіоні «Авангард» господарі здобули історичну перемогу з рахунком 1:0. Вдруге команди зіграли 2 грудня: у рамках 1/8 фіналу Кубка України колектив Володимира Шарана на рідному стадіоні розгромив підопічних Василя Кобіна з рахунком 3:0.

Фаворитом третьої зустрічі цих команд вважали «Олександрію», яка перебуває у верхній частині турнірної таблиці. А от «Минай» завітав на Кіровоградщину у статусі аутсайдера чемпіонату.

Назвати цей поєдинок видовищним складно, оскільки яскравого атакувального футболу команди не продемонстрували. На полі було багато єдиноборств та обмаль небезпечних моментів. За 90 хв. гри закарпатська команда жодного разу не влучила у ствір воріт. Колектив Василя Кобіна створив усього один гольовий епізод, коли на 13-й хв. головою пробивав Міслав Матіч, та м’яч після удару хорватського захисника пролетів над поперечиною.

Щодо олександрійців, то вони з мінімуму витиснули максимум. Якщо Кирило Ковалець на 32-й хв. не зумів переграти Антона Каніболоцького (кіпер «Минаю» парирував дальній постріл), то Валерій Лучкевич на 40-й хв. пробив повз воротаря гостей і вивів свою команду вперед (1:0).

Остаточно доля цього поєдинку була вирішена на початку другого тайму, коли протягом п’яти хвилин колектив Володимира Шарана забив двічі. На 52-й хв. у штрафному майданчику минайців виникла «пожежа», з якою оборонці гостей впоратися не змогли. Найкраще у цій ситуації зіграв Валерій Бондаренко, якому вдалося відправити «снаряд» у ворота (2:0). А на 57-й хв. неузгоджені дії Антона Каніболоцького та Андрія Ткачука призвели до того, що Роман Вантух перехопив м’яч поблизу штрафного майданчика і відразу ж перекинув його через усю оборону «Минаю» точнісінько у ворота (3:0).

Після третього забитого м’яча олександрійці дещо заспокоїлися і стали діяти по рахунку. Фінального штурму від «Минаю» не вийшло і господарі впевнено довели справу до більш ніж переконливої перемоги з рахунком 3:0.

Не здобувши жодного залікового балу і ще більше зіпсувавши статистику забитих-пропущених м’ячів, «Минай» продовжує займати 14-ту позицію. Наступна нагода покинути дно турнірної таблиці у закарпатської команди буде 28 лютого (на своєму полі минайці приймуть донецький «Олімпік», якому в першому колі УПЛ також поступилися 0:3).

«Олександрія» – «Минай» – 3:0 (1:0)

Голи: Валерій Лучкевич 40, Валерій Бондаренко 52, Роман Вантух 57.

«Олександрія»: Олег Білик, Кирило Ковалець (Андрій Новіков 85), Денис Мірошніченко, Валерій Лучкевич, Павло Пашаєв (Тимур Стецьков 85), Дмитро Шастал (Денис Устименко 68), Дмитро Гречишкін, Євген Банада (Іван Калюжний 85), Роман Вантух, Валерій Бондаренко, Каспарс Дубра (Владислав Бабогло 57).

Головний тренер – Володимир Шаран.

«Минай»: Антон Каніболоцький, Олександр Сніжко (Олексій Хахльов 84), Данило Карась, Ріпо Малепе, Андрій Ткачук (Олександр Петрусенко 66), Антон Шиндер (Олексій Шпак 84), Міслав Матіч, Анатолій Нурієв, Шеммі Маємбе, Угочукву Огбонная (Рустам Ахмедзаде 66), Олексій Ковтун (Денис Кожанов 66).

Головний тренер – Василь Кобін.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Ужгородські баскетболісти боротимуться за медалі Першої ліги України
13:41
Закарпатцям пропонують перейти в особистий кабінет ТОВ «Газмережі»
12:32
Знайти роботу із зарплатою понад 12 тисяч гривень допоможуть у Закарпатській обласній службі зайнятості
12:19
Всі новини