30268
14:55 1.032021

«Минай» покращив своє турнірне становище

Спорт 3956

Невдалий початок другої половини сезону 2020/21 (дві поразки у двох протистояннях) відкинув закарпатську команду на останню сходинку турнірної таблиці. Та перша цьогорічна перемога дозволила минайцям обійти відразу двох суперників.

У рамках 16-го туру української Прем’єр-ліги головна футбольна команда Закарпаття – «Минай» – приймала донецький «Олімпік». Гра відбулася в неділю, 28 лютого, на ужгородському стадіоні «Авангард».

Донеччани, як власне і минайці, погано стартували в другій частині чемпіонату. Після двох поразок у команді відбулися кадрові зміни: Ігоря Климовського на посту головного тренера змінив Юрій Калітвінцев.

Обидва колективи на очне протистояння виходили зарядженими на перемогу. Господарі прагнули добре зіграти перед рідними вболівальниками, які після тривалої перерви повернулися на трибуни, а гості хотіли вдало стартувати з новим тренером.

Першими небезпечний момент створили донеччани: уже на 1-й хв. нагоду для взяття воріт мав Максим Тейшейра, та з близької відстані француз пробив повз. Минуло всього дві хвилини, і біля воріт господарів виник ще один гострий епізод. Цього разу на вістрі атаки опинився Джуніор Каргбо: 33-й номер «Олімпіка» небезпечно пробивав з гострого кута, але переграти Андрія Поповича йому не вдалося (кіпер упорався з цим ударом).

Відповідь минайці дали на 13-й хв.: Драме Ісс’яр не за правилами зупинив Анатолія Нурієва, який на швидкості увірвався до штрафного майданчика, і арбітр вказав на «позначку». 11-метровий удар у підсумку реалізував сам постраждалий.

Минуло 8 хвилин, і рахунок знову став нічийним: подача Євгена Пасіча завершилася ефектним і, що головне, ефективним ударом головою у виконанні Тадеуса Нкенга.

На завершальних хвилинах першого тайму біля воріт «Олімпіка» було гаряче. Спочатку володінням Альїмі Батіма загрожував Антон Шиндер: досвідчений форвард небезпечно пробивав з розвороту (зовсім трохи не вистачило, аби м’яч залетів у сітку воріт). А вже в компенсований арбітром час гравці донецького ФК незграбно зіграли у власному штрафному майданчику (політ м’яча зупинила рука), і суддя вдруге вказав на «позначку». До м’яча знову підійшов Анатолій Нурієв і оформив дубль (2:1).

Після перерви гольових нагод поменшало. Згадуються хіба що небезпечні удари Бренера Талееса (м’яч після сильного удару пролетів повз ворота) та Джуніора Каргбо (удар з гострого кута парирував голкіпер) на 61-й та 72-й хвилинах відповідно. Невеликий шанс на порятунок з’явився в «Олімпіка» на 85-й хв., коли з поля вилучили автора дубля – Анатолія Нурієва (7-й номер «Минаю» отримав друге попередження). Та скористатися чисельною більшістю команді Юрія Калітвінцева не вдалося. Закарпатці втримали позитивний результат і здобули довгоочікувану перемогу.

Звитяга над «Олімпіком» (2:1) дозволила команді Василя Кобіна дещо покращити своє турнірне становище. Минайці обійшли «Львів» та «Інгулець» і тепер посідають 12-ту позицію.

Наступний матч представники Срібної землі проведуть у неділю, 7 березня. На своєму полі «Минай» зіграє з лідером УПЛ – київським «Динамо».

«Минай» – «Олімпік» (Донецьк) – 2:1 (2:1)

Голи: Анатолій Нурієв 13 (пен.), 45+ (пен.) – Тадеус Нкенг 21.

«Минай»: Андрій Попович, Денис Кожанов (Василь Пиняшко 68), Данило Карась, Ріпо Малепе, Андрій Ткачук, Антон Шиндер (Угочукву Огбонная 93), Олексій Хахльов (Олександр Сніжко 75), Анатолій Нурієв, Шеммі Маємбе, Артем Мілевський (Рустам Ахмедзаде 68, Міслав Матіч 93), Олексій Ковтун.

Головний тренер – Василь Кобін.

«Олімпік»: Альїмі Бетім, Євгеній Пасіч, Ісс’яр Драме, Іван Зотько, Орест Лебеденко, Руслан Бабенко, Євгеній Цимбалюк (Ігор Снурніцин 91), Владислав Хамелюк (Бренер Таллес 59), Тадеус Нкенг, Максим Тейшейра, Джуніор Каргбо.

Головний тренер – Юрій Калітвінцев.

Результати інших поєдинків 16-го туру:

«Десна» (Чернігів) – «Інгулець» (Петрове) – 3:0,

«Маріуполь» – «Дніпро-1» – 2:2,

«Ворскла» (Полтава) – «Олександрія» – 3:1,

«Колос» (Ковалівка) – «Рух» (Львів) – 1:2,

«Шахтар» (Донецьк) – «Зоря» (Луганськ) – 0:1,

«Львів» – «Динамо» (Київ) – 1:4.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини