30527
12:17 29.032021

Захопливі чвертьфінальні протистояння Зимової першості Закарпаття з футболу

Спорт 4280

27–28 березня відбулися поєдинки 1/4 фіналу Зимової першості області з футболу 2021.

Три з чотирьох матчів проходили за безкомпромісної боротьби й тримали в напрузі впритул до фінального свистка. І тільки один колектив зумів подолати цю стадію змагань досить легко.

«Медея» (Оноківська ОТГ) – «Зірка-SPAR» (Лінці) – 3:2

Протистояння цих команд вийшло результативним і видовищним. «Медея» та «Зірка-SPAR»створили безліч гольових моментів, і підсумкова кількість забитих голів могла бути куди більша. Та склалося все так, як мало скластися. На 33-й хв. номінальні гості заробили право на 11-метровий удар, який у підсумку реалізував Мирослав Волошин. Ще до перерви «Медея» зусиллями Едуарда Дзьоби відновила паритет, однак на екваторі другої половини зустрічі пропустила вдруге (ще одного результативного удару завдав Волошин).

Рахунок 1:2 не влаштовував ФК Оноківської ОТГ, тож у завершальній 20-хвилинці команда пішла на штурм воріт суперника. Небезпечні моменти стали виникати один за одним. На 73-й хв. Юліан Козуб зробив рахунок 2:2, а вже в компенсований арбітром час Іван Ковач вивів «Медею» вперед. Відразу після взяття воріт пролунав фінальний свисток, який зафіксував вольову звитягу номінальних господарів.

МФА «Мункач» (Мукачево) – «Вільхівці» – 1:1 (пен. – 4:3)

Цей поєдинок був не менш видовищний, ніж попередній. Обидва колективи викладалися на максимум і прагнули здобути перепустку до півфіналу.

Уже на 4-й хв. мукачівці провесли результативну атаку, на завершенні якої вдало зіграв Віталій Фарасєєнко. Та розвинути успіх представникам міста над Латорицею не вдалося. Ба більше, на старті другого тайму «Вільхівці» зуміли відігратися (автором забитого гола став Юрій Шукаль).

Ці два голи виявилися єдиними в основний час зустрічі, тож на команди очікувала серія пенальті. Точнішими були футболісти «Мункача», які реалізували чотири з п’яти ударів. Таким чином до 1/2 фіналу пройшли саме мукачівці.

«Хуст» – «Терново» – 0:1

На полі було багато боротьби та невелика кількість гольових моментів. Долю цієї зустрічі вирішив один епізод, який стався на 77-й хв. Під час небезпечної атаки «Тернова» Владислав Іванов «зрізав» м’яч у власні ворота, і гості повели в рахунку.

Хустяни в завершальній фазі зустрічі помчали вперед, аби відігратися, та гості злагоджено діяли в обороні й зуміли зберегти позитивний результат. Услід за чемпіоном Вищої ліги Закарпаття цей турнір покинув і срібний призер минулого сезону, а от представник Першої ліги обласних змагань крокує далі.

МФА «Мункач» U-17 (Мукачево) – «Севлюш» (Виноградів) – 0:3

Це протистояння проходило на полі мукачівців. Однак рідні стіни футболістам «Мункача» U-17 не допомогли. Виноградівський колектив відчутно переважав суперника й зумів здобути переконливу перемогу з рахунком 0:3.

Героєм зустрічі став Михайло Чедрик, якому вдалося оформити хет-трик (17, 29, 80). До слова, цей гравець очолює бомбардирську гонку Зимової першості Закарпаття – на його рахунку 15 голів.

Отож кількість претендентів на титул скоротилася до чотирьох. У боротьбі за почесний трофей залишаються «Севлюш» (Виноградів), МФА «Мункач» (Мукачево), «Медея» (Оноківська ОТГ) та «Терново». З нетерпінням очікуємо на вирішальні протистояння обласних футбольних змагань.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах