30550
14:51 30.032021

ФК «Ужгород» збільшує свою переможну серію

Спорт 2061

Минулий тиждень виявився доволі насиченим для ФК «Ужгород» – колектив Володимира Васютика провів два поєдинки.

23 березня головна футбольна команда обласного центру Закарпаття приймала «Епіцентр», що з міста Дунаївці Хмельницької області. Це була перенесена гра 11-го туру Другої ліги України з футболу сезону 2020/21.

«Епіцентр», як і «Ужгород», перебуває у верхній частині турнірної таблиці й веде боротьбу за підвищення у класі. До цього двобою хмельничани провели 10 матчів, у яких вибороли 7 перемог та 3 нічиї. Гіркоти поразки до зустрічі з «Ужгородом» вони ще не відчували.

Перший тайм між цими командами проходив за доволі рівної гри. Обидва колективи створили декілька небезпечних моментів. На відміну від «Епіцентра», «Ужгород» один із таких епізодів реалізував: на 43-й хв. після розіграшу стандарту відзначився Олег Вишневський.

На екваторі другої 45-хвилинки «Епіцентр» залишився в меншості (другу жовту картку, яка одразу ж перетворилася на червону, отримав Віталій Бадло), що ускладнило команді завдання відігратися.

Але навіть за таких умов гості кілька разів загрожували володінням Михайла Готри, та довести справу до логічного завершення їм не вдалося. Натомість закарпатці наприкінці зустрічі скористалася чисельною більшістю (на 88-й хв. Юрій Чонка вийшов віч-на-віч з воротарем і подвоїв перевагу своєї команди) й довели справу до важливої перемоги над конкурентом у боротьбі за медалі.

Багато часу на перепочинок після доволі виснажливого поєдинку в ужгородців не було, оскільки вже 28 березня на них чекав черговий матч. У рамках 14-го туру представники Срібної Землі протистояли «Оболоні-2» (Буча).

Суперник далеко не найсильніший. «Оболонь-2» перебуває внизу турнірної таблиці, тож у домашній грі проти одного з аутсайдерів чемпіонату ужгородці були фаворитами.

Утім гості підготували господарям сюрприз. На 3-й хв. матчу «оболонці» знайшли шпарини в обороні закарпатської команди й забили гол (результативний удар на рахунку Данііла Руденка). 8 хвилин – саме стільки часу гості лідирували в рахунку, оскільки вже на 11-й хв. команда Володимира Васютика відновила паритет (Сергій Машталір заробив пенальті, яке в підсумку реалізував Віктор Ряшко).

Вирішальною в цій зустрічі виявилася кінцівка першого тайму. Ужгородці протягом двох хвилини, 41–42-ї, провели дві результативні атаки й гарантували собі позитивний результат. Адріан Пуканич спочатку асистував Віктору Ряшку, а за хвилину віддав гольову передачу на Сергія Машталіра (3:1).

На досягнутому «Ужгород» не зупинявся й після перерви штурмував ворота суперника. Проте з великої кількості небезпечних моментів закарпатська команда реалізувала тільки один: Юрій Чонка на 60-й хв. ударом з-за меж карного майданчика увігнав м’яч у кут воріт.

А в компенсований арбітром час «Оболонь-2» забила другий м’яч. Максим Минайленко не за правилами зіграв у власному штрафному майданчику, за що арбітр вказав на «позначку», з якої результативного удару завдав Владислав Улянченко.

Опісля прозвучав фінальний свисток, який зафіксував перемогу «Ужгорода» з рахунком 4:2. До слова, ця звитяга стала для нашої команди п’ятою поспіль у Другій лізі України.

Завдяки цьому закарпатці піднялися на першу сходинку турнірної таблиці. Наступний поєдинок колектив Володимира Васютика зіграє 3 квітня на виїзді проти вишгородського «Діназу».

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини