30648
12:25 10.042021

ФК «Ужгород» у складному матчі виборов перемогу

Спорт 3738

Вчора, 9 квітня, на ужгородському стадіоні «Авангард» відбувся поєдинок 16-го туру Другої ліги України з футболу між ФК «Ужгород» та ФК «Буковина» (Чернівці).

Закарпатська команда у сезоні 2020/21демонструє хороші результатами і є однією з головних претендентів на медалі. У домашньому поєдинку із середняком чемпіонату ужгородці були фаворитами. Інший результат, окрім перемоги, в стані закарпатської команди не розглядали. Про різний рівень команд свідчила також статистика очних зустрічей: ФК зустрічалися між собою чотири рази і в усіх випадках перемогу святкували закарпатці (загальний рахунок – 7:1).

Та цього разу «Буковина» зуміла нав’язати серйозну боротьбу і навіть могла відібрати очки, однак у вирішальний момент наша команда додала й переломила хід зустрічі на свою користь.

Гості в першій 45-хвилинці демонстрували хороший рівень футболу і на перерву пішли в ролі лідера (0:1). Результативним ударом у складі «Буковини» на 25-й хв. відзначився Артур Орнат (гравець вдало зіграв на підборі, увійшов у штрафний майданчик і точно поцілив у кут воріт). Щодо ужгородців, то вони в першій половині гри двічі загрожували воротам суперника, та реалізувати бодай щось не вдалося (вихід Павла Тищука віч-на-віч з воротарем завершився неточним ударом, а постріл Олега Вишневського з-за меж штрафного майданчика зупинив голкіпер).

У перерві ужгородські футболісти отримали заряд енергії і на другий тайм вийшли з ціллю поквитатися. Господарі поля більшість часу контролювали м’яч і стабільно створювали небезпечні моменти. На 50-й хв. удару з гострого кута завдавав Павло Тищук, та поцілити у ворота закарпатцю не вдалося. На 56-й хв. відзначитися міг Олег Вишневський, проте м’яч після його ефектного удару прийняла на себе стійка, а на добиванні Павло Тищук знову схибив.

Дуже гаряче біля воріт гостей було на 61-й хв.: Віктор Ряшко завдавав прицільного удару з гострого кута, проте голкіпер парирував м’яч, а Олег Вишневський головою не зумів влучити в порожні ворота.

Однак на 68-й хв. господарі досягли свого: Віктор Ряшко скинув м’яч на Адріана Пуканича, який головою переправив круглого у ворота (1:1). Минуло вісім хвилин й Іван Пономаренко був змушений вдруге виймати м’яч із сітки (Вадим Ференцик на дальній стійці головою замкнув верхову передачу Сергія Машталіра). Між цими гольовими атаками чергова нагода для взяття воріт була в Олега Вишнневського, та його удар головою знову відбив голкіпер.

На цьому результативні атаки не припинилися. Вже в компенсований арбітром час було забито два м’ячі. На 93-й хв. Адріан Пуканич опинився на вигідній ударній позиції і з легкістю оформив дубль (3:1). До слова, це 10-й гол капітана «Ужгорода» у чемпіонаті (він наразі очолює список бомбардирів). Атака у відповідь також завершилася взяттям воріт (точного удару у завдав Каміль Хучбаров).

Часу, аби відігратися, у «Буковини» не залишилося, тож поєдинок завершився непростою вольовою перемогою «Ужгорода» з рахунком 3:2. Ця звитяга дозволила закарпатській команді одноосібно очолити турнірну таблицю.

Наступний поєдинок колектив Володимира Васютика зіграє 14 квітня. На своєму полі ужгородці приймуть «Чайку» (П.Борщагівка).

«Ужгород» – «Буковина» (Чернівці) – 3:2 (0:1)

Голи: Адріан Пуканич 68, 93, Вадим Ференцик 76 – Артур Орнат 25, Каміль Хучбаров 94.

«Ужгород»: Михайло Готра, Стефан Федак, Дмитро Сартіна, Олег Допілка, Сергій Машталір, Владислав Шкіндер, Віктор Ряшко, Адріан Пуканич, Юрій Чонка (Вадим Ференцик 46), Павло Тищук, Олег Вишневський.

Головний тренер – Володимир Васютик.

«Буковина»: Іван Пономаренко, Борис Орловський, Артем Дмитрієв, Василь Гакман, Максим Боровець, Девід Еногела, Антон Калайтан (Олексій Карповський 59), Каміль Хучбаров, Василь Палагнюк, Тарас Сивка (Денис Рябий 59), Артур Орнат (Артем Козлов 66).

Головний тренер Євген Коваленко.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини