30667
13:51 12.042021

Ужгородські гандболістки втратили друге місце

Спорт 4510

Минулого тижня стартував другий етап жіночої Суперліги України з гандболу серед команд групи А. 7–9 квітня в Миколаєві зібралися три найсильніші команди сезону 2020/21, а саме: львівська «Галичанка», ужгородські «Карпати» та миколаївський «Реал».

У перший ігровий день, 7 квітня, на майданчику ФОК «Намив» господарки, миколаївський «Реал», зійшлися з лідером чемпіонату – львівською «Галичанкою». Протистояння цих команд вийшло видовищним та цікавим. Інтрига зберігалася зі старту до завершення поєдинку. За підсумками першого тайму попереду були гравчині «Реалу» (рахунок на табло – 14:11). Після перепочинку команда Наталії Пархоменко продовжила демонструвати якісний гандбол і була близькою до перемоги, та на завершальних секундах зустрічі львів’янки зуміли наблизитися до суперниць і звели матч до нічиєї. Підсумковий рахунок – 23:23.

Наступного дня, 8 квітня, відбулося протистояння претендентів на срібні медалі: миколаївки зустрічалися з ужгородками. Наші гандболістки на високому рівні провели стартову 30-хвилинку й створили собі перевагу в п’ять м’ячів (11:16). Здобутий гандикап дозволяв команді Віктора Чернова втримувати лідерство до 47-ї хв. Далі ж гра в «Карпат» геть не клеїлася: закарпатки багато помилялися в захисті й не змогли реалізувати чимало перспективних атак. Як підсумок, миколаївський ГК перехопив лідерство й довів справу до вольової перемоги – 30:25.

Найрезультативнішою у складі «Карпат» була Каріна Колодюк (на її рахунку 8 м’ячів). Точними кидками також відзначилися Каріна Байрак (5), Анастасія Полєтаєва (4), Яна Готра (3), Мілана Шукаль (2), Ольга Макаренко (1), Христина Сендрей (1) та Олена Пилип’юк (1).

В останній день першого з’їзного туру, 9 квітня, зустрілися гандболістки «Галичанки» та «Карпат». Команда Віталія Андронова була фаворитом цього протистояння і доволі легко змогла підтвердити цей статус.

Уже в першому таймі львів’янки створили собі комфортний гандикап у 8 м’ячів (22:14). На досягнутому «Галичанка» не зупинялася і після перерви продовжила відриватися від суперниць. У підсумку перевага лідерок Суперліги сягнула 11 голів (40:29).

Результативними кидками у складі ужгородського ГК відзначилися Аліса Петрів (7), Каріна Колодюк (7), Каріна Байрак (6), Анастасія Полєтаєва (5), Христина Сендрей (2), Яна Готра (1) та Олена Пилип’юк (1).

Не здобувши жодного залікового бала, карпатівки втратили друге місце в турнірній таблиці. Маючи у своєму доробку 27 очок, ужгородки тепер займають третю позицію. Другим став миколаївський «Реал» (28 залікових балів), а лідерську позицію впевнено втримує львівська «Галичанка (41 пункт).

Другий з’їзний тур серед команд групи А відбудеться 28–30 квітня в Ужгороді. Гандболістки «Карпат» на домашньому майданчику спробують поквитатися за останні невдачі й повернути собі другу сходинку турнірної таблиці.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах