30842
12:29 26.042021

ФК «Ужгород» прийме лідера Другої ліги України

Спорт 3527

У поєдинку 19-го туру групи А Другої ліги «Ужгород» у рідних стінах прийматиме хмельницьке «Поділля». Поєдинок надважливий, адже зустрічаються претенденти на вихід у Першу лігу, команди, які йдуть на вершині турнірної таблиці та мають однакову кількість очок – по 38.

Готовність команд

Підопічні Володимира Васютика у минулому турі зазнали прикрої поразки у виїзному матчі проти вінницької «Ниви» (4:1). Тож, можуть сповна реабілітуватися у домашньому поєдинку проти принципового суперника з Хмельницького.

У другому колі ужгородці здобули 16 очок у 7-ми матчах (5 перемог, нічия та поразка). У поєдинку проти «Ниви» закарпатська команда перервала свою 8-матчеву безпрограшну серію. У цьому сезоні у рідних стінах «Ужгород» здобув 7 перемог, 1 нічию та одного разу поступився.

«Поділля» у минулому турі розправилось з чернівецькою «Буковиною» (3:1). Хмельницька команда у цьому сезоні ще жодного разу не відчула гіркоти поразки.

У другому колі змагань «Поділля» здобуло 13 очок у п’ятьох матчах (4 перемоги та нічия). У виїзних поєдинках цього сезону підопічні Віталія Костишина перемогли 6 разів, а також 4 рази зіграли внічию. Також «Поділля» не зіграло ще дербі проти «Епіцентра»: через спалах коронавірусу у складі суперника матч скасували. Представники «Поділля» написали скаргу до КДК Української асоціації футболу, однак її відхилили. Тепер же готують апеляцію, а, можливо, й звертатимуться до Спортивного арбітражного суду у Лозанні.

І «Ужгород», і «Поділля» багато забивають (36 та 34 голи). Щоправда «Поділля» має найкращий показник захисту власних воріт: суперники відзначалися тільки 9 разів. Проте саме у складі «Ужгорода» наразі грає найкращий бомбардир Другої ліги: Адріан Пуканич має 11 голів, він забивав, зокрема, й «Поділлю» у матчі першого кола.

Що цікаво, одним з лідерів хмельницької команди є Віталій Каверін, який добре знайомий закарпатським вболівальникам. Він протягом двох сезонів захищав кольори «Говерли» у Прем’єр-лізі.

Суперник

«Поділля» – клуб з багатою футбольною історією. Заснований у 1960-му році. Команда грала у різних лігах чемпіонату СРСР під назвами «Динамо» та «Хвиля». У період незалежності України «Поділля» грало декілька сезонів у Першій лізі. Останні 5 сезонів «Поділля» виступає у Другій лізі.

«Ужгород» та «Поділля» між собою зустрічалися тричі: у минулому розіграші Другої ліги була нульова нічия та перемога хмельницької команди (3:0). А у матчі першого кола цього сезону ужгородці поступилися на виїзді (2:1). Саме та поразка перервала п’ятиматчеву переможну серію закарпатців на старті чемпіонату.

Матч

Поєдинок 19-го туру відбудеться у понеділок, 26 квітня, на стадіоні «Авангард» (початок зустрічі о 17.00).

Обслуговуватиме зустріч «Ужгород» – «Поділля» арбітр Олександр Павлюк з Києва. Йому асистуватимуть Юрій Ковальчук та Юрій Суряк з Львова. Делегат матчу — Віктор Кравченко з Львова.

Відповідно до «жовтого» рівня карантинного поділу, вболівальникам дозволено відвідати матч, повідомляє офіційний сайт ФК «Ужгород».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах