30918
12:53 30.042021

Успішний дебют: у Іршаві відбувся перший півмарафон

Спорт 6960

Минулої неділі, 25 квітня, у Іршаві відбувся перший в історії міста офіційний півмарафон “Irshava half marathon”.

Бігова подія об’єднала навколо себе любителів активного та здорового способу життя з різних куточків України. Більше 300 професійних бігунів та аматорів зібралися на центральній площі, щоб дати старт новому півмарафону.

У рамках спортивного свята відбулися забіги на дистанції 21 км, 10 км, а також дитячі забіги на 200-400 м та благодійний забіг на 1 км заради маленького хлопчика Віталіка Наздравецького, який бореться з недугою.

Потужна бігова подія відбулася за ініціативи ГО «Ir-run club», а саме завдяки небайдужим ентузіастам, які прагнуть популяризувати біг та власне культуру бігу не тільки в рідному місті, але й далеко за його межами, – Юрія Микити, Дениса Ізая, Івана Жідова, Івана Завидняка, Мирослава Булези, Юрія Шатохіна, Олександра Данка, Василя Цогли, за підтримки спонсорів і волонтерів.

Яскравий старт розпочався із розминки, яка є обов’язковою стадією забігу, оскільки допомагає швидко підняти тонус і настрій, відчути бадьорість і силу тіла й духу і, звичайно ж, зарядитися позитивною енергією.

Маршрут основної дистанції пролягав центральними вулицями м. Іршави та її мальовничими околицями. Опісля на всіх учасників чекали символічні призи: медалі «Finisher», вербова гілочка та насичена творча программа, а саме виступи солістів і танцюристів Іршавського МЦПО, зразкового фольклорного ансамблю «Кирниченька», народного вокального ансамблю БК Шахтар «Смерічка», студії сучасного танцю «Be free».

Також окрасою свята стали виступи Катерини Сапожнік, народного аматорського гурту «Остра тирнина» та вихованців спортивного клубу «Самурай».

Окрім духовної насолоди, кожен охочий мав чудову нагоду підкріпити свої сили, скуштувавши смачний бограч, кускус зі шкварками, а також насолодитися смаколиками, зокрема смачною візитівкою – тортом «Іршава» від подружжя кондитерів Староста.

Протягом усього дійства з малечою займалися аніматори.

“Наше місто надзвичайно цікаве як туристична локація, тож може спокійно приймати як бігунів-любителів, так і професійних, провідних спортсменів бігової спільноти, проводити подібні заходи всеукраїнського рівня. Також головною метою півмарафону є популяризація активного способу життя та культури бігу. Водночас не забуваємо і про благодійну складову, адже це чудовий привід для громади об`єднатися навколо доброї справи.

Також нам вдалося зробити новий формат без політиків та політичних гасел. Формат, який просто надає людині можливість відпочити та насолодитися маршрутом”, – поділився співорганізатор “Irshava half marathon” та співзасновник ГО “Ір-Біг-клуб” Василь Цогла.

Професійна організація спортивного заходу та власне сама підготовка бігового свята показала, що благодійна мета може об’єднати навколо себе багато людей, привернути увагу громадськості до проблем, які самостійно важко вирішити.

Тож сподіваємося, що “Irshava half marathon” стане новим спортивним брендом міста, адже першу сторінку бігової історії Іршави успішно розпочато.

Богдана КЛЕКНЕР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах