30948
14:33 3.052021

«Минай» зазнав мінімальної поразки в протистоянні з третьою командою чемпіонату

Спорт 3481

У неділю, 2 травня, на запорізькому стадіоні «Славутич-Арена» відбувся поєдинок 24-го туру української Прем’єр-ліги з футболу між луганською «Зорею» та закарпатським «Минаєм».

Для обох колективів ця гра була важливою: «Зорі» необхідно брати очки, аби зберегти за собою третє місце в турнірній таблиці, а «Минаю» конче потрібно збагачувати очкову скарбничку, щоб уберегти себе від вильоту з УПЛ.

За рівнем гри, підбором виконавців та результатами попередніх зустрічей луганська команда була явним фаворитом цього протистояння. До того ж, на боці підопічних Віктора Скрипника був фактор домашнього поля. Попри всі заслуги «Зорі», минайці зуміли нав’язати супернику серйозну боротьбу і були близькими, аби привезти додому залікові бали.

Наприкінці стартової 10-хвилинки команди обмінялися небезпечними моментами: спочатку Ріпо Малепе бив із меж карного майданчика, та Дмитро Мацапура цей удар парирував, а за якусь мить Владислав Кочергін виконав хорошу прострільну передачу на Аллах’яра, проте іранський форвард пробив мимо воріт.

Ще одна нагода для взяття воріт у господарів виникла на 41-й хв., коли Денис Фаворов після передачі Владислава Кабаєва завдавав удару злету, та м’яч у цьому епізоді пролетів над воротами.

У перерві в складі «Минаю» відбулася заміна: Рустама Ахмедзаде змінив Угочукву Огбонная. Нігерієць додав гостроти в атаці минайців і через дві хвилини після появи на полі міг відзначитися голом, проте його дальній удар відбив голкіпер. Відразу після цього відбулася друга хвиля атаки, на завершенні якої опинився Ріпо Малепе, однак на заваді взяттю воріт знову став воротар.

У період із 50-ї до 52-ї хв. команди обмінялися дальніми ударами: у складі «Минаю» пробивав Сіака Баґайоко, а в складі «Зорі» – Владлен Юрченко. Якщо в першому епізоді м’яч полетів над поперечиною, то в другому – вдало в гру вступив голкіпер. Ще два гострі епізоди, які вартують уваги, відбулися на 64-й та 67-й хв., однак і вони дивідендів не принесли (Олександр Гладкий пробив повз ворота, а м’яч після удару Андрія Ткачука зі стандарту взяв голкіпер).

Вирішальний епізод матчу відбувся на 81-й хв.: Владислав Кочергін отримав м’яч у штрафному майданчику суперника і точно пробив між захисниками та голкіпером (1:0). Вже в компенсований арбітром час 7-й номер господарів міг оформити дубль, але з вигідної ударної позиції Владислав пробив повз воріт. Далі пролунав фінальний свисток, який зафіксував мінімальну перемогу «Зорі» з рахунком 1:0.

Поразка у цій грі ще більше ускладнила «Минаю» завдання зберегти прописку в еліті українського футболу. У двох заключних турах закарпатська команда гратиме проти донецького «Шахтаря» (6 травня) та полтавської «Ворскли» (9 травня).

«Зоря» (Луганськ) – «Минай» – 1:0 (0:0)

Гол: Владислав Кочергін 81.

«Зоря»: Дмитро Мацапура, Денис Фаворов, Віталій Вернидуб, Ловро Цвек, Рейс Жуніор, Єгор Назарина, Владислав Кочергін, Владлен Юрченко, Владислав Кабаєв (Дмитро Іванісеня 77), Аллах’яр (Шахаб 83), Олександр Гладкий.

Головний тренер – Віктор Скрипник.

«Минай»: Андрій Попович, Василь Пиняшко (Віталій Бойко 57), Олександр Петрусенко, Сіака Баґайоко, Андрій Ткачук, Рустам Ахмедзаде (Угочукву Огбонная 46), Максим Лопирьонок, Олексій Хахльов (Данило Книш,79), Шеммі Маємбе, Ріпо Малепе, Міслав Матіч.

Головний тренер – Микола Цимбал.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах