31297
15:35 23.052021

На рідному полі закарпатці святкували перемогу

Спорт 3234

Наразі для ФК «Ужгород» триває найважливіша частина сезону 2020/21. Наша команда перебуває на вершині турнірної таблиці групи А Другої ліги України з футболу і веде боротьбу за підвищення у класі.

Саме вихід у Першу лігу і є основним завданням для команди Володимира Васютика. До завершення цієї напруженої, виснажливої та емоційної гонки залишилося всього чотири тури (враховуючи матчі цього вікенду). За підсумками цих ігор буде вирішена доля чемпіонства та визначаться команди, які отримають у перепустку в другий за силою футбольний дивізіон України.

22 травня у рамках 23-го туру «Ужгород» на своєму полі приймав київський «Рубікон», котрий перебуває у нижній частині турнірної таблиці. Попри те, що в «Рубікона» немає турнірних завдань, віддавати очки він не збирався і до останнього претендував на позитивний для себе результат.

Вже на 6-й хв. м’яч побував у воротах «Ужгорода», однак взяття воріт було скасоване, оскільки Максим Тищенко перебував у положенні поза грою. Це був не єдиний гострий епізод біля володінь Михайла Готри у першій половині зустрічі. На 27-й хв. прицільного удару з-за меж штрафного майданчика завдавав Євген Зарічнюк, але вдало в цьому моменті зіграв голкіпер.

Щодо ужгородців, то їм доволі складно було проходити захисні редути суперника, тому вони намагалися відзначитися ударами з дальньої відстані. На 25-й та 31-й хв. пробивав Адріан Пуканич, однак досягти свого капітану «Ужгорода» не вдалося (у першому епізоді вдало діяв голкіпер, а в другому – м’яч пролетів над поперечиною). Та досвідчений півзахисник не зупинявся і на 37-й хв. таки досяг свого: Олег Вишневський виконав прострільну передачу на Адріана Пуканича і 15-й номер «Ужгорода» на дальній стійці переправив м’яч у ворота (0:1).

Під ендшпіль першого тайму Вадим Ференцик міг подвоїти перевагу своєї команди, однак його дальній удар парирував Вадим Прокопенко. А от на 52-й хв. кіпер «Рубікона» виявився безсилим у боротьбі з Олегом Вишневським. 99-й номер господарів отримав передачу від автора першого взяття воріт, виграв боротьбу в захисників і точним ударом установив на табло рахунок 2:0. Через одинадцять хвилин Олег Вишневський міг оформити дубль, але чудову гольову нагоду нападник не використав (вихід віч-на-віч з голкіпером завершився сейвом останнього).

На 75-й хв. Максим Тищенко міг скоротити відставання в рахунку, проте м’яч після його удару влучив у гравця команди-суперника і пролетів поруч зі стійкою. Зовсім трохи для взяття воріт не вистачило і Сергію Майбороді, який на 87-й хв. намагався результативно замкнути подачу Павла Тищука (м’яч пролетів у кількох сантиметрах від воріт).

А на 88-й хв. рахунок став 2:1 (після подачі зі штрафного та скидки від партнера Владислав Кабанюк ударом з розвороту вписав своє ім’я у графу «забиті м’ячі»).

На щастя, гостьова команда не зуміла здійснити фінальний штурм на ворота господарів і гра завершилася з рахунком 2:1. Ця перемога дозволила нашій команда залишитися на вершині турнірної таблиці й з оптимізмом дивитися у наступні матчі.

Далі в представників Срібної землі виїзд на Хмельниччину, де вони протистоятимуть «Епіцентру» (Дунаївці), який не полишає надій на підвищення у класі. Гра запланована на 30 травня.

«Ужгород» – «Рубікон» (Київ) – 2:1 (1:0)

Голи: Адріан Пуканич 37, Олег Вишневський 52 – Владислав Кабанюк 88.

«Ужгород»: Михайло Готра, Роман Цень, Дмитро Сартіна, Максим Минайленко, Сергій Машталір, Владислав Шкіндер, Адріан Пуканич, Юрій Чонка (Володимир Дуран 72), Вадим Ференцик (Павло Тищук 80), Олег Вишневський, Сергій Майборода.

Головний тренерВолодимир Васютик.

«Рубікон»: Вадим Прокопенко, Олексій Боровик (Андрій Карвацький 46), Євген Зарічнюк, Валерій Коверник (Олег Близно 69), Дмитро Копитов (Артем Пилипенко 84), Олег Луценко (Владислав Кабанюк 69), Вадим Новиков, Максим Тищенко, Ілля Ходуля, Артем Цурупін (Юрій Глущук 46), Ярослав Ясніцький.

Головний тренерСергій Літовченко.

Інші матчі 23-го туру:

«Оболонь-2» (Буча) – «Волинь-2» (Луцьк) – 2:0,

«Діназ» (Вишгород) – «Карпати» (Львів) – 3:0,

23 травня (неділя)

16.00. «Буковина» (Чернівці) – «Епіцентр» (Дунаївці),

16.00. «Поділля» (Хмельницький) – «Чернігів»,

17.00. «Нива» (Вінниця) – «Карпати» (Галич).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах