31410
11:48 27.052021

Ужгородські гандболісти повернули собі лідерство

Спорт 5170

25–26 травня у Полтаві відбулися перенесені поєдинки 9-го туру Вищої ліги України з гандболу серед чоловічих команда сезону 2020/21 між «Динамо–Академією» та «Карпатами» (Ужгород).

Протистояння «ДинамоАкадемії» та «Карпат» було заплановане на початок квітня, однак у зв’язку з карантинними обмеженнями ці матчі переносили і ось наприкінці травня вони нарешті відбулися.

Полтавчани та ужгородці мають серйозні турнірні завдання (перші ведуть боротьбу за «бронзу», а другі – претендують на чемпіонство), тож на звітні матчі обидва колективи виходили з максимальною концентрацією та самовіддачею.

У першому колі чемпіонату «карпатівці» в рідних стінах двічі обіграли «динамівців» (32:26 та 32:29). Цю позитивну тенденцію колектив Віталія Уманця прагнув продовжити на майданчику суперника. І їм це в підсумку вдалося.

Епізодами полтавські гандболісти чинили гідний опір закарпатцям і навіть деякий час лідирували в рахунку, та все ж клас «Карпат» дався взнаки і наші спортсмени зуміли виконати поставлені перед ними завдання й привезти додому бажані перемоги.

Перший поєдинок завершився звитягою закарпатців з рахунком 35:40 (перший тайм – 17:22). Вагомий внесок у перемогу своєї команди зробили Ярослав Котюк (12 м’ячів), Олександр Місяйло (8), Нікіта Семідоцький (5), Нікіта Соколівський (5), Дмитро Яковець (4), Олександр Польогкий (4), Станіслав Кириленко (1) та Василь Микита (1).

У повторній грі «Карпати» підтвердили реноме фаворита і знову святкували успіх. Цього разу фінальна сирена зафіксувала рахунок – 33:38 (перший тайм – 16:21). Результативними кидками у складі ужгородського ГК відзначилися Олександр Місяйло (15), Ярослав Котюк (8), Олександр Польогкий (6), Василь Микита (4), Дмитро Яковець (3), Нікіта Семідоцький (1) та Нікіта Соколівський (1).

Дві перемоги над міцним суперником дозволили ужгородські команді повернутися на вершину турнірної таблиці Вищої ліги України. Наразі «Карпати» випереджають найближчого суперника («УДХТУ» Дніпро) на два очки.

Обом колективам залишилося провести по дві гри. Ужгородці вдома приймуть аутсайдера чемпіонату – ГК «Єдність» з міста Лебедин, а дніпряни поїдуть у гості до «Будівельника-БСФК», котрий продовжує боротися за бронзові медалі.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах