31468
13:17 31.052021

Двоє ужгородців взяли участь у масштабних триатлонних змаганнях

Спорт 4708

33-річний Юрій Теличко та 40-річний Андрій Самсонов уже тривалий час ведуть активний спосіб життя. Вони займаються різними видами фізичних навантажень, аби тримати своє тіло у хорошому тонусі. А декілька місяців тому чоловіки зрозуміли, що їм бракує нових викликів та емоцій, тож вони вирішили спробувати себе у такому динамічному, яскравому, та різнобічному виді спорту як триатлон.

Як розповідають герої нашого матеріалу, на Закарпатті є група любителів цього виду спорту, які збираються разом для тренувань та обміну досвідом.

Ідея спробувати себе у триатлоні виникла в Юрія восени минулого року. «Мені захотілося кинути собі виклик і зайнятися чимось новим. Я ніколи не займався аеробними навантаженнями. Для мене біг, плавання, їзда на велосипеда – це незнайоме середовище, у якому я себе некомфортно почував. Для початку я зайнявся пошуком тренера, який би зміг мені допомогти підготуватися до стартів. Мій вибір упав на харків’янина Антона Вітоліна. Це дуже кваліфікований тренер (майстер спорту з триатлону та плавання). Мені сподобався його підхід до справи, тож я запропонував йому попрацювати разом, на що він дав свою згоду. Ми одразу ж вирішили, що я готуватимуся до 1/2 Ironman, а змагання у Києві будуть підготовчими», – розповів Юрій Теличко.

Андрій не відразу ж загорівся бажанням і спочатку тренувався, як-то кажуть, «за компанію». Однак із часом він також захопився цією ідеєю і почав цілеспрямовано готуватися до своїх перших триатлонних змагань.

У рамках підготовки чоловіки брали участь у змаганнях із крос-фіту, бігу з перешкодами та різноманітних півмарафонах. Окрім цього, багато їздили на велосипедах та плавали. Також вони покращували свої фізичні дані у «Telychko Yuriy Power Studio».

22–23 травня у Києві відбулися масштабні триатлонні змагання, які стали дебютними для наших земляків. Вони зареєструвалися на найкоротшу дистанцію – 1/8 Ironman (плавання – 750 м, велогонка – 20 км та біг – 5 км). За словами Андрія, підсумковий результат для них не був першочерговою ціллю. Насамперед їм було важливо познайомитися з цим видом спорту та зрозуміти як у подальшому готуватися до подібних стартів і як правильно розподіляти свої сили.

У підсумковій таблиці ужгородці опинилися в середині, що є доволі хорошим результатом. Про це засвідчує і той факт, що деякі досвідченіші учасники навіть не зуміли дістатися до фінішу.

Чоловіки розповіли, що отримали від цих змагань багато позитивних емоцій і все пройшло навіть краще, ніж вони очікували. «Раніше я думав, що женусь за медалями, однак згодом зрозумів, що отримую величезне задоволення саме від емоцій, які отримую під час змагань», – зауважив Андрій Самсонов.

Однією з головних цілей Андрія та Юрія є підкорення Ironman. До цієї мети вони йтимуть поступово, з часом збільшуючи навантаження та підкорюючи довші дистанції. Вже 1-го серпня вони візьмуть участь у «Half.Iron 70.3» (спортсменам необхідно подолати 1,93 км плавального етапу, проїхати 90 км на велосипеді та пробігти 21 км), який відбудеться в Харкові.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах