31519
12:14 4.062021

У Берегові відбувся ювілейний ХХ турнір журналістів з міні-футболу

Спорт 3531

У четвер, 3 червня, з нагоди Дня журналіста відбувся ХХ турнір із міні-футболу пам’яті відомих футболістів Закарпаття Карла Олага та Дмитра Калинича. Вперше за 20 років захід проходив у Берегові, на спортивному майданчику стадіону «Дружба», у попередні роки м’яч копали в Ужгороді.

Ювілейнийтурнір серед представників засобів масової інформації Закарпаття зібрав п’ять команд: Закарпатська обласна організація Національної спілки журналістів України, Суспільне «Закарпаття», газети «Карпаті Ігоз Со» та «Спорттайм», збірна журналістів Берегова. Учасники зіграли по чотири гри. За словами організаторів, команда газети «Карпаті Ігоз Со» не пропустила жодного турніру за всю його історію.

Як розповів кореспонденту «Карпатського об’єктива» голова Комітету зі зв’язків із громадськістю за ЗМІ Закарпатської асоціації футболу, заступник голови ЗОО Національної спілки журналістів України Володимир Тарасюк, турнір журналістів Закарпаття заснував голова Закарпатської обласної організації Асоціації спортивних журналістів України Василь Гаджега у 2002 році. У нього є чотири організатори: обком профспілки працівників культури, Закарпатське обласне відділення НОК України, Закарпатська асоціація футболу, Закарпатська обласна організація Національної спілки журналістів України.

Учасники турніру зізналися, що хорошій грі сприяла хороша погода. Під час церемонії нагородження кожна команда отримала подарунки від спонсорів, пам’ятні сувеніри, грамоти, дипломи, а трійка призерів – ще й кубки та медалі. Відзначили також наймолодшого та найстаршого учасників змагань. Наймолодшим виявився Томаш Леврінець, а найстаршими – Іван Кузьма та Володимир Цаповський із ЗОО Національної спілки журналістів України. Обом – за 60.

Іван Кузьма поділився враженнями із кореспондентом «КО»:

У турнірі беру участь 20 років поспіль. Захід завжди проходить у дружній атмосфері, де присутня спортивна злість, спортивний азарт, бо ж, звісно, всі хочуть перемогти, але ж ми поважаємо один одного, бо ми професіонали-журналісти, а не професіонали-футболісти. Ганяючи м’яча, відчуваю себе сповненим сил. Доки граємо в футбол, доти ми молоді. Результатом задоволені – здобули ІІІ місце. Ми – єдина команда, в якій два учасники мають за 60 років.

Переможцями ХХ турніру стали:

І місце, чемпіони – команда газети «Спорттайм» і програми «Час футболу»;

ІІ місце, срібний призер – збірна команда журналістів Берегова;

ІІІ місце, бронзовий призер – команда ЗОО Національної спілки журналістів України.

Золтан та Габор приготували смачний боґрач, яким пригостили усіх учасників спортивного свята.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах