31690
12:31 14.062021

Ужгородські футболісти не змогли втримати перше місце

Спорт 4238

11 червня відбувся заключний, 26-й, тур Другої ліги України з футболу сезону 2020/21. Увага закарпатських поціновувачів футболу була прикута до Луцька, де місцева «Волинь-2» приймала ФК «Ужгород».

На останній матч сезону команди виходили вкрай мотивованими. Гості вели боротьбу за перше місце в групі А, а господарі намагалися покинути дно турнірної таблиці. Попри те, що «Волинь-2» та «Ужгород» демонструють протилежні результати, ця гра вийшла доволі рівною та інтригуючою.

Активніше в гру вступили лучани. Підопічні Альберта Шахова наприкінці стартової 20-хвилинки створили два небезпечні моменти: спочатку воротам Валерія Восконяна загрожував Денис Теслюк (м’яч у цьому епізоді пролетів над поперечиною), а за кілька хвилин простріл Вадима Ольховича повинен був результативно замикати Назарій Кузьмич (39-го номера підвела точність).

Закарпатська команда перший гольовий момент створила на екваторі першого тайму. І, що важливо, він завершився взяттям воріт. На 22-й хв. Адріан Пуканич виконав верхову передачу в штрафний майданчик, де Юрій Чонка головою переправив м’яч у сітку воріт (0:1). Через п’ять хвилин Сергій Майборода міг подвоїти перевагу своєї команди, та нападник чудовий момент змарнував (удар головою виявився неточним).

На 30-й та 31-й хвилинах уболівальники могли побачити ще забиті м’ячі, та для цього не вистачило лічених сантиметрів. Спочатку м’яч влучив у каркас воріт «Волині-2», а за хвилину – у каркас воріт «Ужгорода».

На 34-й хв. ще один гольовий момент виник у Сергій Майбороди, та 23-річний футболіст не зумів виграти дуель у голкіпера. А під ендшпіль першого тайму ужгородці могли пропустити м’яч у відповідь: Денис Теслюк вийшов віч-на-віч із голкіпером, обіграв його і покотив круглого у ворота, та на заваді став Роман Цень, який вибив «снаряд» із лінії воріт.

Господарям у цій грі втрачати було нічого, тож у другому таймі вони віддавалися сповна, аби зачепитися за позитивний результат. На 68-й хв. лучани зуміли увігнати м’яч у сітку воріт «Ужгорода», та за мить взяття воріт було скасоване, оскільки лайнсмен зафіксував офсайд. Далі господарі намагалися змінити рахунок на табло завдяки дальнім ударам Назарія Кузьмича та Дениса Теслюка, проте в обох епізодах вдало діяв голкіпер команди-гостей.

А от за десять хвилин до завершення основного часу зустрічі лучани таки досягли свого. Максим Минайленко не за правилами зупинив суперника у власному штрафному майданчику й арбітр призначив пенальті, яке в підсумку реалізував Денис Теслюк (1:1).

Якщо господарів нічийний результат влаштовував, то гостям необхідно було перемагати, що вони наприкінці матчу й намагалися зробити, однак ці спроби успіхом не увінчалися. На 86-й хв. Сергій Машталір опинився на хорошій ударній позиції, але переграти голкіпера йому не вдалося (Арсеній Коркодим у вирішальний момент ногою відбив м’яч). А в компенсований арбітром час Адріан Пуканич намагався відзначитися дальнім ударом, проте м’яч пролетів над воротами.

А потім прозвучав фінальний свисток, який зафіксував результативну нічию – 1:1. Якщо «Волині-2» цей заліковий бал допоміг піднятися з дна турнірної таблиці, то «Ужгороду» цієї нічиєї не вистачило, аби стати переможцем групи А. Закарпатська команда фінішує на другому місці. Зазначимо, що ця позиція дозволяє нашій команді вийти у Першу лігу України.

«Волинь-2» (Луцьк) – «Ужгород» – 1:1 (0:1)

Голи: Денис Теслюк 81 (пен.) – Юрій Чонка 22.

«Волинь-2»: Арсеній Коркодим, Максим Сасовський, Станіслав Кристін, Владислав Кристін, Тарас Завадович (Дмитро Уманець 93), Вадим Лучка, Назарій Кузьмич (Ігор Грицюк 94), Дмитро Максимчук, Микола Миронюк, Денис Теслюк, Вадим Ольхович.

Головний тренер – Альберт Шахов.

«Ужгород»: Валерій Восконян, Стефан Федак, Олег Допілка (Володимир Дуран 55), Максим Минайленко, Роман Цень, Владислав Шкіндер, Віктор Ряшко, Адріан Пуканич, Юрій Чонка (Вадим Ференцик 46), Сергій Машталір, Сергій Майборода.

Головний тренер – Володимир Васютик.

Результати інших матчів 26-го туру:

«Буковина» (Чернівці) – «Оболонь-2» (Буча) – 3:1,

«Карпати» (Галич) – «Чернігів» – 2:1,

«Карпати» (Львів) – «Нива» (Вінниця) – 1:2,

«Чайка» (П. Борщагівка) – «Діназ» (Вишгород) – 0:1,

«Епіцентр» (Дунаївці) – «Поділля» (Хмельницький) – 0:3.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини