31694
13:47 14.062021

Закарпатські гандболістки – переможниці Літньої Універсіади України

Спорт 6833

Минулого тижня у Миколаєві відбувся фінальний етап ХVІ літньої Універсіади України з гандболу серед жінок.

Боротьбу за нагороди вели 6 колективів: Національний університет кораблебудування ім. адмірала Макарова (Миколаїв), Національний університет фізичного виховання і спорту України (Київ), Західноукраїнський національний університет (Тернопіль), Національний університет «Львівська політехніка» (Львів), Сумський державний університет (Суми) та ДВНЗ «Ужгородський національний університет» (Ужгород).

Спочатку команди були поділені на дві групи по три команди. Представниці Срібної землі ввійшли до групи А, де їм компанію склали ЗУНУ (Миколаїв) та НУФВСУ (Київ).

У стартовій грі спортсменки ДВНЗ «Ужгородський національний університет» (Ужгород) зустрілися із гандболістками НУФВСУ. Наші дівчата продемонстрували якісний гандбол і здобули переконливу перемогу з рахунком – 35:23. У другому матчі групового етапу закарпатки також відзначалися надійною грою в обороні й продемонстрували високу результативність у нападі, завдяки чому вдалося обіграти й ЗУНУ (Миколаїв) (33:18). Здобувши дві перемоги, представниці ДВНЗ «Ужгородський національний університет» з першого місця кваліфікувалися до фіналу.

У боротьбі за «золото» закарпатки зійшлися з тріумфаторками групи Б – представницями НУК ім. адмірала Макарова (Миколаїв). Протистояння цих команд вийшло цікавим, результативним та видовищним. Перший тайм завершився за мінімальної переваги ДВНЗ УжНУ (Ужгород) – 12:11. Після перепочинку ужгородські гандболістки додали й довели справу до бажаної перемоги. Фінальна сирена зафіксувала рахунок – 29:26.

Таким чином, представниці ДВНЗ «Ужгородський національний університет» (Ужгород) стали переможцями ХVІ Літньої Універсіади України з гандболу серед жінок. Відповідно гравчині Національного університету кораблебудування ім. адмірала Макарова (Миколаїв) стали срібними призерками. А «бронзу» цього року виборов Західноукраїнський національний університет (Тернопіль), який у грі за третє місце переміг Національний університет «Львівська політехніка» (Львів) (21:19).

Також зазначимо, що минулого тижня у Запоріжжя відбувся фінальний етап Літньої Універсіади України з гандболу серед чоловіків. На жаль, потрапити на п’єдестал пошани представникам ДВНЗ «Ужгородський національний університет» (Ужгород) не вдалося. Закарпатці завершили змагання на сьомій позиції.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах