31732
12:05 17.062021

Ужгородці продемонстрували високі результати на фестивалі повітряної гімнастики та циркового мистецтва

Спорт 6701

12–13 червня у Коблеві відбувся Міжнародний фестиваль повітряної гімнастики та циркового мистецтва Koblevo Aerial Freedom Fest. Участь у змаганнях взяли вихованці ужгородських СК «Academy of Sport Education» та «Rise studio».

Фестиваль-конкурс проводився з метою виявлення нових талановитих виконавців, підвищення майстерності учасників, залучення до повітряної гімнастики та циркового мистецтва обдарованих дітей та молоді, сприяння їх подальшому професійному самовизначенню, відродження, збереження і розвиток національної культури; знайомство з кращими солістами та студіями, встановлення творчих контактів між учасниками, обмін досвідом роботи; створення умов для підтримки та розвитку повітряної гімнастики та циркового мистецтва.

У фестивалі взяли участь дитячі, юнацькі, молодіжні колективи та студії (клубних, шкільних, студентських закладів, закладів позашкільної освіти, шкіл мистецтв та ін.).

При оцінюванні враховувався технічний рівень виконання, професійний рівень виконавця, артистичність, акробатична складність, хореографічне виконання номеру, сценічна культура, загальне художнє враження, оригінальність та відповідність віковій категорії.

Ужгородці під керівництвом тренера Ніколетти Райз відзначилися високим рівнем підготовки і продемонстрували високі результати. У категорії «повітряні полотна» серед початківців 10–13 років Владислава Ярчак посіла перше місце. На найвищу сходинку п’єдесталу пошани в аналогічній категорії, тільки у віковій групі 14–17 років (аматори), піднялася Віталіна Лукач. Катерина Томчані здобула «золото» у категорії «повітряні полотна» (18+, аматори), а Єлизавета Величканич – «срібло» у категорії «повітряні полотна» (14–17 років, початківці).

Перше місце та кубок у груповому номері (змішана доросла категорія) дістався вихованцям ужгородського СК «Academy of Sport Education»

Також відзначимо, що Віталіна Лукач взяла участь в першому імпровізаційному батлі для повітряних гімнастів в Україні і зуміла дійти до півфіналу.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах