32134
14:10 6.072021

Євро-2020: збірна України зупинилася на стадії 1/4 фіналу

Спорт 3381

Довгоочікуване Євро-2020 вийшло на фінішну пряму. Минулого тижня відбулася друга частина поєдинків 1/8 фіналу, а також усі чвертьфінальні протистояння. Цього ж тижня на поціновувачів гри мільйонів очікують півфінальні матчі та битва за континентальний кубок.

Фото Павла Кубанова

Як ми уже повідомляли, збірна України в 1/8 фіналу потрапила на переможця групи Е – збірну Швеції. Завдання у нашої команди було одне – перемагати і проходити далі. Українці були вмотивовані довести, що потрапили в плей-оф не просто так, а невдалі матчі на груповому етапі були випадковістю.

На 27-й хв. зустрічі нам удалося забити: Андрій Ярмоленко віддав якісну передачу на Олександра Зінченка, який прицільним ударом увігнав м’яч у сітку воріт. На жаль, втримати мінімальну перемогу збірній України не вдалося: на 43-й хв. Еміль Форсберг ударом із-за меж штрафного майданчика відновив рівновагу (1:1).

У другій 45-хвилинці гольових моментів побільшало, та змінити рахунок на табло не вдалося, тож гра перейшла в овертайм.

На 99-й хв. шведи залишилися у меншості (за грубий фол проти Артема Бєсєдіна був вилучений Маркус Даніельсон), що вплинуло на подальший перебіг подій. Після цього епізоду українці активізувалися і помчали використовувати чисельну більшість. Коли здавалося, що шведи встоять і команди пробиватимуть післяматчеві пенальті, відбулося найважливіше взяття воріт у виконанні нашої команди на цій континентальній першості. Вже в компенсований арбітром час до другого екстра-тайму Олександр Зінченко подав у штрафний майданчик шведів, де Артем Довбик виграв верхову боротьбу й головою переправив м’яч у ворота (2:1).

Невдовзі після цього голу прозвучав фінальний свисток, який зафіксував історичне досягнення нашої збірної. Україна вперше зуміла пробитися до 1/4 фіналу чемпіонату Європи.

На цій стадії змагань команді Андрія Шевченка довелося грати з англійцями, які напередодні перемогли німців (2:0).

На жаль, створити сенсацію і пройти до 1/2 фіналу нашим хлопцям не вдалося. Збірна Англії відчутно переважала Україну і цілком закономірно здобула перемогу. Вперше м’яч побував у наших воротах уже на 4-й хв. зустріч (автором взяття воріт став Гаррі Кейн). Інші три голи ми пропустили вже після перерви: на 46-й хв. відзначився Гаррі Магвайр, на 50-й – вдруге Гаррі Кейн, а на 63-й – Джордан Гендерсон. Українці в цій грі мали декілька можливостей, аби «розмочити» ворота Джордана Пікфорда, та голкіпер свою команду рятував.

Прикро, що збірна України покинула це Євро, однак зробила вона це з високо піднятою головою. Так, англійцям ми програли без шансів, та факт виходу до 1/4 фіналу – це вже великий успіх для нашої національної команди.

Щодо інших поєдинків 1/4 фіналу, то були зафіксовані такі результати:

Бельгія – Італія – 1:2,

Чехія – Данія – 1:2,

Швейцарія – Іспанія – 1:1 (пен. – 1:3).

У боротьбі за вихід до фіналу іспанці зійдуться з італійцями, а датчани – з англійцями. Головний поєдинок турніру відбудеться у неділю, 11 липня, на стадіоні «Вемблі» (Лондон).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини