32179
13:41 13.072021

Кубок Закарпаття з футболу: огляд чвертьфінальних протистоянь

Спорт 5515

У неділю, 11 липня, відбулися перші матчі 1/4 фіналу Кубка області з футболу серед аматорських команд 2021.

Якщо у двох поєдинках команди тримали вболівальників у напрузі протягом усіх 90 хвилин, то в інших матчах інтрига згасла задовго до фінального свистка.

СДЮСШОР м. Ужгород – «Севлюш» (Виноградів) – 1:7

Виноградівці завітали до Ужгорода у статусі явного фаворита. Відкладати справу виходу до наступного раунду змагань у довгий ящик гості не бажали, то ж зі стартових хвилин узяли м’яч під власний контроль і почали створювати безліч гольових моментів.

Проблем із реалізацією у «Севлюша» не було, тож СДЮСШОРівцям було непросто. Вже в першій половині зустрічі виноградівська команда провела чотири результативні атаки. Зупинятися на досягнутому гості не збиралися, тож після перепочинку продовжили активно йти вперед.

У підсумку у ворота ужгородської команди влетіло сім м’ячів. Результативними ударами відзначилися: Василь Ковтун (8), Володимир Варваринець (17), Василь Куделко (23), Яромир Лобода (30, 62), Євгеній Русин (59) та Михайло Чедрик (66). Зберегти свої ворота неушкодженими гостям не вдалося: за десять хвилин до завершення зустрічі виникло непорозуміння між голкіпером та Миколою Ільковичем і від останнього м’яч влетів у сітку воріт. З огляду на результат першої гри (1:7), матч-відповідь буде формальністю.

«Вільхівці» – «Бужора» (Іршава) – 1:2

Протистояння доволі рівних команд вийшло цікавим та непередбачуваним. Головні події в першому таймі розгорнулися у період із 35-ї до 36-ї хв., коли команди швидко обмінялися голами (спочатку Юрій Сінкін вивів іршавців уперед, а за мить Іван Скунзяк відновив рівновагу).

Здавалося, що гра завершиться внічию, та наприкінці зустрічі «Бужора» дотиснула свого суперника і забила важливий гол (автором взяття воріт став Ерік Івашко).

Зважаючи на перемогу в першому поєдинку, а також на фактор домашнього поля у матчі-відповіді, більше шансів на вихід до півфіналу в чинного чемпіона області, однак «Вільхівці» намагатимуться дати бій своєму супернику й схилити шальки терезів на свою користь.

«Поляна» – «Карпати» (Рахів) – 5:1

Чинний переможець Кубка Закарпаття – «Поляна» – добре провів перший чвертьфінальний поєдинок і створив собі хороший гандикап для проходу до наступного раунду змагань.

Вже на 10-й хв. протистояння Іван Русин вивів господарів уперед, а ще через одинадцять хвилин подвоїв перевагу своєї команди. На 36-й хв. Степан Стегура зробив рахунок 3:0, а в стартовій 15-хвилинці другого тайму Андрій Русин оформив хет-трик і на табло рахунок став – 4:0. На 64-й хв. «карпатівці» зусиллями Івана Микуличинського один м’яч відквитали, та на суттєвіше гостей не вистачило. Ба більше, наприкінці зустрічі «Поляна» забила вп’яте (вдруге відзначився Степан Стегура).

«Хуст» – «Медея» (Оноківська ОТГ) – 0:0

Це єдине протистояння 1/4 фіналу, котре завершилося без забитих м’ячів. Гольові моменти протягом гри виникали як в одних, так і в інших, та реалізувати їх ніяк не вдавалося. Отож ім’я переможця цієї дуелі стане відоме після матчу-відповіді, який обіцяє бути цікавим.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах